Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primăria caută fonduri europene pentru modernizarea Pieţii Centrale

Odată cu venirea iernii, pentru comercianţii din Piaţa Centrală a Râmnicului a început calvarul. Comercianţii îşi vând în frig şi curent produsele, în condiţiile în care amplasamentul nu este încălzit şi nici izolat.
Oamenii spun că se feresc cu pot de frig, se îmbracă gros şi beau câteva ceaiuri calde zilnic. Nici vâlceni care îşi fac cumpărăturile în Piaţa Centrală nu sunt încântaţi de condiţii şi îi compătimesc pe vânzători. Conducerea primăriei recunoaşte că există o problemă importantă. Viceprimarul Râmnicului, Eduard Vârlan spune că nu s-a găsit o sursă de finanţare pentru proiectul de modernizare a pieţei şi că se va încerca accesarea de fonduri europene. „Există un proiect mai vechi care necesită o sumă mare de bani şi încă nu am găsit finanţare. Noi căutăm o sursă de finanţare europeană pentru a realiza investiţia. Vom avea în perioada următoare discuţii ample cu o parte dintre arhitecţii care-şi desfăşoară activitatea în Râmnicu Vâlcea pentru că părerile sunt împărţite. Unii dintre ei cred că în această locaţie ar trebui să facem o piaţetă în care oamenii să vină să stea de vorbă, să socializeze, să bea o cafea. Nu s-a luat o decizie în acest sens dar o vom lua în cel mai scurt timp posibil”, spune viceprimarul Râmnicului, Eduard Vârlan.

Situaţie complicată

Pentru proiectul de modernizare al Pieţii Centrale, Consiliul Local al Râmnicului a adoptat două proiecte de hotărâre. În primul dintre ele, la şedinţa din 31 ianuarie 2012, s-a decis realizarea obiectivului de investiţii « Amenajare şi modernizare Piaţa Centrală Municipiul Râmnicu Vâlcea ». Au fost desemnate trei consilieri, Maria Bercea, Ion Gigi Matei Ion şi Adrian Panduraşu Adrian în Comisia de evaluare a ofertelor, documentaţia urmând să fie aprobată de către Consiliul Local. ” Ţinând cont de valoarea mare a investiţiei şi de faptul că la această dată finanţarea nu poate fi susţinută din bugetul local în timpul unui singur exerciţiu bugetar, cât ar dura execuţia lucrărilor se consideră oportun ca susţinerea financiară a proiectului să fie făcută de către firma care va câştiga licitaţia publică de atribuire a lucrărilor de execuţie a obiectivului”, se anunţa în proiectul de hotărâre. De asemenea, se decidea ca Societatea SC Pieţe Prest SA, concesionarul Pieţei Centrale, urmează să fie beneficiarul întregii investiţii urmând ca aceasta să plătească lucrările prin emiterea unor bilete la ordin cu plata la termen, iar Municipiul Râmnicu Vâlcea să garanteze plăţile prin avalizarea setului de bilete la ordin emise de SC PIEŢE PREST SA şi că imobilul – construcţie realizat prin această modalitate de finanţare va face parte din capitalul social al SC Pieţe Prest SA. O a doua şedinţă a CL pe această temă a avut loc pe data de 11 ianuarie 2013. S-a decis de această dată desemnarea altor trei reprezentanţi care să facă parte din Comisia de evaluare a ofertelor în calitate de observatori: Sebi Veţeleanu, Gheorghe Mihăilescu şi Adrian Panduraşu. De asemenea, s-a constatat că „până la această dată nu a fost demarată procedura pentru atribuirea contractului de lucrări.”