Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Adio PP-DD în diaspora!

Partidul-televizor al lui Dan Diaconescu se dezintegrează pe zi ce trece, mărturie stând multele „dezertări” ale parlamentarilor PPDD-işti către alte partide PSD, PNL sau PC. În ultima vreme, însă, se pare că organizaţii întregi s-au desfiinţat prin mutarea la alte partide politice. Cu două zile înainte de alegerile europarlamentare din 25 mai a.c., unde celebrul şi controversatul Dan Diaconescu este cap de listă, o nouă atenţionare vine din partea pepedediştilor din diaspora. Iată ce am primit la redacţie, din partea unui cititor al nostru. Este un semnal de alarmă extrem de important către cei ce încă mai conduc partidul lui DD. Cu siguranţă că nu vor înţelege nimic şi se va alege praful de această structură politică, apărută pe fondul popularităţii incredibile a lui Dan Diaconescu.

„Deşi PP-DD a avut succes la alegerile parlamentare din 2012, aducând un număr foarte mare de votanţi militanţi prin munca activă a echipei formată din simpatizanţi ai ideii de schimbare în viaţa politică, girând noul partid şi aducând acestuia funcţia de deputat în Europa de Vest în persoana unui om serios care a trăit în diaspora 11 ani, venind din mijlocul diasporei şi cunoscând greutăţile cu care se confruntă românii din diaspora şi care continua să lupte pentru interesele românilor din străinătate!

După doi ani de la înfiinţarea partidului şi organizaţiilor din Spania şi Italia sau oricare altă ţară în care a existat tendinţa de a închega filiale de partid, diaspora pp-dd-istă nu a primit nici un sprijin, moral, financiar din partea celor care conduc acest partid!

Organizaţiile alcătuite de către simplii membri de pe teritoriu diasporei, nu au recunoaştere juridică, deşi au existat promisiuni verbale din partea conducerii PP-DD din Bdul. Preciziei, că totul va fi legal şi statutar, juridic, însă totul a fost şi este de fapt de o neseriozitate deja clasică în politica românească.

Organizaţiile au fost constituite fără recunoaşterea şi înregistrarea la Tribunal, poate pentru a se evita recunoaşterea drepturilor cuvenite celor care au dat din timpul şi banii lor pentru această construcţie în diaspora!

S-au înfiinţat organizaţii prin eforturi proprii depuse exclusiv de către românii din diaspora. PP-DD însă a obţinut şi încă obţine fonduri de la statul român sub formă de subvenţie, iar dacă observăm informaţiile apărute în presa românească, numai pentru luna Mai, au obţinut uşor peste 20.000 Euro cheltuiţi şi repartizaţi cine ştie cum şi cui, diaspora nu a beneficiat de nici un ajutor bănesc.

Pe lângă toate acestea, oamenii au fost minţiţi şi dezamăgiţi, de răspunsurile fondatorului PP-DD Dan Diaconescu care deşi ar fi promis direct şi prin interpuşi că va sosi în diaspora pentru a discuta multe dintre aspectele care ţin cont de parcursul partidului în afara ţării nu a catadisit niciodată să se deplaseze de exemplu în Spania pentru a vedea, cu ce probleme se confruntă români plecaţi departe de casele lor, aşteptările păcăliţilor PP-DD au fost în zadar, fără nici o speranţă, ceea ce denotă faptul că nu le pasă de cei din Spania cel puţin! Să le fie ruşine, nu au avut bunul simţ, să cunoască membrii şi simpatizanţii, care din venituri proprii s-au sacrificat pentru a-i ajuta să obţină prezenţa parlamentară!

Aparte de asta de câte ori au fost solicitaţi de către membrii şi simpatizanţii organizaţiilor a acestui partid, nu au binevoit să răspundă în cele mai multe cazuri telefonic, pentru a le acorda atenţia cuvenită. În urma acestor fapte şi se resimte din plin ignoranţa conducerii şi neregulilor comise de către conducere, inclusiv de aşa-zisul preşedinte PP-DD al diaspora Costinel Mihalache reprezentând o mare dezamăgire.

Toţi cei înscrişi în acest partid, au făcut superbe sacrificii, pentru a face propagandă electorală partidului, în special candidatului şef al diasporei la funcţia de senat Costinel Mihalache, iar în momentul de faţă, acest om se află pe listele candidaţilor la PE, impropriu spus pentru că dacă întrebaţi membrii de partid în diaspora, majoritatea sau poate în totalitate nu au fost consultaţi cu privire la acest fapt!

În ciuda aşteptării şi sacrificiilor depuse, nici în ziua de astăzi organizaţiile PP-DD nu sunt legale nici statutar şi nici juridic în afara ţării astfel că în urma acestor abateri grave, organizaţiile, preşedinţii de organizaţii, împreună cu birourile executive transmit că au decis să părăsească partidul pentru ca nefiind recunoscute juridic, de demisie ca atare nu se poate discuta, iar 60 de organizaţii din Spania, şi 40 din Italia vor părăsi PP-DD!

Motivele sunt următoarele:

– profund subestimaţii şi mâhniţi datorită atitudinii conducerii, pentru munca depusă pentru partid, au decis împreună susţinerea candidatul independent Paul Purea la alegerile europarlamentare!

– nu s-a respectat statutul prin alegeri libere şi democratice, nu există nici un regulament de ordine interioară al diasporei

– s-au făcut excluderi pe bandă rulantă pe Internet, fără a exista o decizie a vreunei comisii de etică şi disciplină a partidului sau vreo şedinţă conform statutului.

– s-a făcut un BPJ( birou permanent judeţean) doar prin numiri directe de către preşedintele PP-DD al diasporei la acea vreme Costinel Mihalache!

Important este să se cunoască că s-au făcut sacrifici imense şi cheltuieli din economiile simpatizanţilor pentru a susţine acest partid, care a neglijat şi frânt inimile crezând în ei din toată inima, că vor fi nişte conducători corecţi şi vor salva familiile din diaspora pentru a se întoarce în ţara lor.

Concluzia finală este că aceia care decid în partid, sunt cei mai perverşi oameni din toate partidele şi au distrus speranţele românilor din afara graniţelor!

De aceea de astăzi PP-DD în diaspora nu mai există fără militanţii şi simpatizanţii săi cu stimă, respect şi scuzele de rigoare pentru girarea unui partid fals!

Oamenii doresc o schimbare totală în diaspora şi România, nu acceptă înţelegerile mârşave făcute între alte partide politice.

Se aduc mulţumiri pentru înţelegere, lăsând la latitudinea fiecărui cetăţean să judece, să discearnă binele de rău şi sămânţa de neghina mov!