Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Șef de District Silvic din Vâlcea, reținut pentru prejudiciu de 1,6 milioane de Lei

Un șef de district silvic din județul Vâlcea a fost reținut de către polițiști pentru un prejudiciu de 1,6 milioane de lei, fiind acuzat de tăiere ilegală de arbori, furt de arbori și fals intelectual, conform unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sibiu.

„La data de 3 iulie, polițiștii Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică Sibiu au reținut un bărbat în vârstă de 56 de ani, din județul Vâlcea, cercetat penal pentru mai multe infracțiuni silvice. În urma administrării probatoriului, polițiștii sibieni au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore. În cursul acestei zile, va fi prezentat unității de parchet competente pentru aplicarea unei măsuri preventive”, se precizează în comunicatul IPJ Sibiu.

Potrivit sursei citate, „în perioada martie – iunie 2023, controalele efectuate de către reprezentanții Gărzii Forestiere Brașov în două fonduri forestiere, unul în județul Vâlcea, zona orașului Brezoi, și unul în județul Sibiu, zona comunei Roșia, au relevat mai multe nereguli privind exploatarea masei lemnoase, respectarea normelor tehnico-silvice, conformarea cu prevederile amenajamentului silvic și gestionarea materialului lemnos în platformele primare de exploatare.”

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că, între 2020 și 2023, acest șef de district silvic ar fi coordonat lucrările de inventariere și măsurare a arborilor pentru 42 de partizi de exploatare (totalizând 13.759,59 mc). Dintre aceștia, 38 de partizi (10.691,86 mc) ar fi fost atribuiți direct și autorizați la exploatare pentru o societate deținută de el. Verificările ulterioare ale polițiștilor sibieni au arătat că bărbatul ar fi pus în exploatare alți 20 de partizi, dintre care 18 (6937,07 mc) au fost atribuiți și autorizați pentru o societate deținută de fiul său.