Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

57 de misiuni ale salvatorilor vâlceni, în weekend

🚨𝟓𝟕 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐬𝐢𝐮𝐧𝐢 𝐢𝐧 𝐰𝐞𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝
🚑52 de persoane asistate medical;
🔥1 intervenție destinată stingerii incendiilor ;
👨‍🚒4 misiuni derulate în sprijinul comunităților;
🚒2 misiuni pentru alte situații de urgență;
📱1 avertizare meteorologică Cod Galben.

În perioada 31 mai, ora 08:00 – 03 iunie, ora 08:00, pompierii militari din cadrul celor 8 subunități de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „GENERAL MAGHERU” al judeţului Vâlcea au desfășurat 57 de misiuni, dintre care: 50 pentru acordarea măsurilor de prim ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale, una pentru stingerea unui incendiu, 4 pentru protecția comunității și 2 pentru alte situații de urgență.

În perioada analizată, echipajele SMURD au intervenit în 50 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență, fiind asistate 52 de persoane.

Echipajele operative au efectuat 4 misiuni de recunoaștere în teren, în localitățile Horezu și Sinești.

Salvatorii vâlceni au fost solicitați să intervină în alte 2 situații de urgență, pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la un accident rutier și pentru transportarea unei persoane supraponderale.

Totodată, în intervalul menționat, a fost transmisă o atenționare pentru avertizarea populației cu privire la fenomene meteorologice periculoase (cod galben).

În continuare, salvatorii vâlceni rămân mobilizați 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea prim ajutorului persoanelor aflate în dificultate.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și a aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.