Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Percheziții în Vâlcea și alte județele, pentru evaziune fiscală, în domeniul deșeurilor reciclabile.

Astazi, 30 mai, au avut loc 13 percheziții domiciliare, la sediile unor firme din Vâlcea (1), Olt (5), Dolj (3), Ilfov (2), București (1), Teleorman (1), în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în domeniul deșeuri reciclabile.

„În fapt, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că în perioada 2017-2023, reprezentanţii a şapte societăţi comerciale ar fi constituit un lanţ de fraudare a bugetului de stat prin înregistrarea unor operaţiuni fictive de achiziţiişi vânzări reciproce de deşeuri reciclabile.

Reprezentanţii societăţilor comerciale au justificat provenienţa deşeurilor reciclabile prin înregistrarea de achiziţii de la persoane fizice, însă fără ca acestea să predea efectiv vreo cantitate de deşeuri. Investigațiile vizează 4 persoane fizice şi şapte persoane juridice. Prejudiciul estimat în cauză este de aproximativ 3.000.000 de lei. Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom oferi detalii suplimentare”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.