Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Upset Pembroke Welsh Corgi lying on bowl full of dog food

Cum alegi hrana care să menţină câinele sănătos şi plin de energie?

A avea un prieten patruped s-a dovedit deja a fi una dintre cele mai frumoase experienţe, însă pentru a ne bucura de compania unui câine energic şi sănătos, este necesar să aplicăm o serie de reguli şi să acordăm mult timp şi dedicare îngrijirii acestuia. Unul dintre cele mai importante aspecte legate de îngrijirea unui câine, îl reprezintă alimentaţia. Este prima şi cea mai importantă condiţie pentru ca patrupedul să fie sănătos, să se dezvolte echilibrat şi să poată face faţă tuturor provocărilor.

De ce este important să ne hrănim corect câinele?

Hrana administrată unui câine reprezintă sursa principală de nutrienţi necesari dezvoltării şi menţinerii stării de sănătate. Printr-o alimentaţie corectă, echilibrată şi completă, patrupedului i se asigură toate condiţiile necesare unei bune funcţionări organice. De asemenea, o hrană potrivită rasei, taliei şi activităţilor câinelui, va avea rolul de a-i proteja articulaţiile, de a-i tonifia musculatura şi de a-i oferi mobilitate. Indiferent dacă alegem hrană uscată pentru câini sau dacă preferăm variatele umede, câinelui nostru îi vom asigura sănătatea blăniţei şi a pielii, precum şi sănătatea cavităţii orale. 

Cum alegem corect hrana pentru câine?

Accesând https://fera.ro/ avem posibilitatea de a procura pentru câinele nostru hrana de care are nevoie şi care i se va potrivi cel mai bine, precum şi suplimentele alimentare, gustările şi accesoriile specifice domeniului alimentar. Pentru a ne asigura că vom pune la dispoziţia câinelui nostru hrana care să răspundă cel mai bine necesităţilor acestuia, trebuie să ţinem cont de câteva recomandări. Este esenţial să procurăm hrană destinată strict palierului de vârstă, juniorii având alte nevoi nutritive, comparativ cu seniorii. Un alt aspect esenţial de care vom ţine cont atunci când alegem hrana, va fi cel al rasei şi taliei câinelui.

Cute calm beagle staring at a bowl of dry dog food in the hand of a dark-haired woman

Un câine de talie mare are nevoie de un aport de nutrienţi mult amplificat, comparativ cu un exemplar de talie mică. Dacă patrupedul nostru are o activitate fizică intensă, îl vom hrăni cu produse bogate în minerale şi vitamine, precum şi cu un aport mare de proteine. Hrana câinilor se alege şi în funcţie de contextele medicale pe care le parcurge, dar şi de istoricul medical general, un consult de specialitate având rolul de a ne furniza cele mai exacte date referitoare la specificul alimentaţiei. Astfel, hrana câinelul se va alege personalizat, raportându-ne constant la nevoile acestuia, la efortul pe care îl depune zilnic, la episoadele medicale şi la caracteristicile principale ale rasei.

Various pet bowls with dry food on gray wooden background

Cum ne hrănim câinele?

Starea de bine şi echilibrul unui câine nu se obţin doar prin calitatea hranei, ci şi prin rutina care însoţeşte procesul de hrănire. Este esenţial ca patrupedul să aibă un orar de masă, respectarea orelor reprezentând condiţia de bază în menţinerea unei stări de sănătate, dar şi în deprinderea cu obiceiurile bune. Nu este deloc recomandată administrarea gustărilor între mese, precum nici hrănirea acestuia cu hrană umană. Obiceiul de a fi hrănit din farfuria stăpânului, deoarece se uită pofticios, nu face decât să faciliteze dezechilibre nutriţionale şi să expună câinele în faţa manifestării problemelor la nivel digestiv. De asemenea, câinele trebuie să aibă un loc special destinat în care îşi primeşte castronul cu hrană, va avea permanent la dispoziţie bolul cu apă proaspătă şi va urma tratamente cu suplimente alimentare, ori de câte ori contextul medical o impune.