Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: captura video

VIDEO: Poliţist alb ucide prin împuşcare un minor de culoare

Foto: captura videoOfiţerul de poliţie din Chicago, Jason Van Dyke, l-a împuşcat pe Laquan McDonald, în vârstă de 17 ani, de 16 ori şi a continuat să tragă după ce minorul a căzut la pământ în octombrie 2014.

Procurorul statului din ţinutul Cook Anita Alvarez a anchetat timp de mai bine de un an incidentul armat înainte să formuleze acuzaţia de crimă, însă a depus-o înainte de publicarea înregistrării video, potrivit ziarului The Chicago Tribune. Ofiţerul a fost pus sub acuzare astăzi, 25 noiembrie, de crimă, au anunţat procurorii. Van Dyke s-a predat autorităţilor şi a fost reţinut fără posibilitatea eliberării pe cauţiune.

O înregistrare video a crimei, dată publicităţii marţi seara de către autorităţile din Chicago, îl surprinde pe McDonald mergând pe mijlocul unei străzi, noaptea, iar ceva îi străluceşte în mână. Adolescentul trece pe lângă – ci nu se îndreaptă către – mai mulţi poliţişti aflaţi la câţiva metri distanţă. Un ofiţer deschide focul. McDonald este surprins în timp ce este lovit de gloanţe, se întoarce, se opreşte şi cade la pământ.

Sindicatul poliţiştilor a afirmat că Van Dyke a acţionat temându-se pentru viaţa sa, după ce McDonald s-a aruncat asupra sa înarmat cu un cuţit, şi că McDonald era sub influenţa unor droguri în momentul morţii.

Video: youtube/ DNAinfo Chicago