Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: worldwideromania.com
Podul lui Dumnezeu

VIDEO: Podul lui Dumnezeu, adevărat miracol natural

Foto: worldwideromania.comPodul lui Dumnezeu sau Podul Natural de la Ponoare se unul dintre cele mai importante atracţii ale Rezervaţiei Naturale Ponoarele, judeţul Mehedinţi. Acesta este singurul pod natural din ţară peste care trece un drum rutier naţional şi al doilea ca mărime din întregul continent european.

Se află amplasat pe DJ 670, care leagă orașul Baia de Aramă de toate localitățile rurale situate în zona montană a județului Mehedinți.

Întins pe o lungime de aproximativ 30 metri, Podul Natural de la Ponoare a luat naştere în urma prăbuşirii tavanului unei peşteri existente în trecut aici. Acesta se prezintă ca o arcadă imensă de piatră, cu o structură masivă, stâncoasă, alcătuită din calcar, ce măsoară în jur de 20 metri înălţime şi aproape 10 metri grosime.

De existenţa acestui pod se leagă şi o legendă: „Lui Dumnezeu i s-a făcut milă de oamenii din Ponoarele care nu puteau trece Valea Pragului şi l-a alungat pe diavol care se adăpostea în peştera de la Pod. Dracul a fugit şi atunci tavanul peşterii s-a prăbuşit, iar Dumnezeu a făcut podul pentru oameni. Dracul a ieşit la Zătonul Mare zgârâind cu ghiarele stâncile din Dealul Peşterii. Acolo s-a aşezat pe o piatră care-i poartă şi acum numele (Stânca Dracului)”.

Unde începe și unde se sfârșește legenda nimeni nu știe cu adevărat.

https://www.youtube.com/watch?v=MzVn-SqbCrE

Video: youtube / popeanu george