Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: captura video

VIDEO: Interviul cu El Chapo, cel mai mare traficant de droguri, care a dus la prinderea lui

Foto: captura videoJoaquín Archivaldo Guzmán Loera, poreclit El Chapo, a fost arestat de armata maxicană după o dură confruntare cu gărzile de corp ale celui mai mare magnat al drogurilor. Asta după ce în iulie 2015 evadase spectaculos dintr-un penitenciar de maximă securitate.

El Chapo a evadat din închisoarea de maxima securitate Altiplano, din apropierea capitalei Mexicului, parcurgând un tunel de 1,5 kilometri cu ajutorul unei motociclete fixate pe şine. Tunelul pornea din zona duşului din celula sa – singura zonă care nu era supravegheată video – şi avea ieşirea într-o casă aflată în construcţie.

Nu a fost prima oară când Guzman a evadat din închisoare. Baronul drogurilor o mai făcuse şi în 2001, fiind prins apoi în 2014.

Imediat după capturarea sa cei de la revista americană Rolling Stone au scos pe piață un interviu (primul din ultimii 20 de ani) exclusiv cu traficantul, un interviu făcut cu câteva luni înainte chiar în bârlogul său din Munții Sierra Madre. Lordul traficului de droguri a acordat interviul actorului Sean Penn ajutat de Kate del Castillo.

Surse din FBI susțin că autorităţile au supravegheat întregul demers, interviul cu pricina fiind unul dintre factorii-cheie care au dus la capturarea temutului traficant de droguri. Aşa se face că, taman în timp ce era urmărit internaţional, Joaquin s-a întâlnit în secret cu Sean Penn, undeva în jungla mexicană. Întrevederea a fost aranjată de Kate del Castiilo, actriţa mexicană care se ocupă de realizarea unui film despre viaţa lui El Chapo.

Video: youtube/ El Regional TV