Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto captura video

VIDEO INCREDIBIL: Cât de rapid au amenajat soldaţii americani un pod plutitor peste râul Olt

foto captura videoPrezenţa soldaţilor americani pe teritoriul judeţului Vâlcea, în cadrul exerciţiului militar Saber 2017, ne oferă aproape zilnic imagini inedite, de cel emai multe ori extraordinare. Iată că în data de 13 iulie 2017, un vâlcean a suprins în imagini amenajarea unui pod plutitor peste râul Olt. Eficienţa şi rapiditatea cu care s-au mişcat soldaţii americani i-au lăsat pe privitori cu gurile căscate, cunoscut fiind modul lent în care mişcă românii când este vorba despre aşa ceva.

Amintim că ăn perioada 15-17 iulie, şi pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea se va desfăşura un amplu exerciţiu militar. Consiliul Local, întrunit în şedinţa ordinară la data de 31 mai 2017, şi-a exprimat acordul privind desfăşurarea exerciţiului militar pe raza municipiului. De asemenea, în perioada respectivă, se va da în folosință, cu titlul gratuit, un teren în suprafață de 1,5 ha, situat în punctul „porcărie Râureni”, precum şi a tronsonului din B-dul Dem Rădulescu, cuprins între sensul giratoriu de la intersecţia cu str. Ostroveni şi sensul giratoriu de la intersecţia cu strada Ştrandului (DN 67), aparţinând domeniului public al municipiului Râmnicu Vâlcea.

În cadrul exerciţiului se vor amenaja trei puncte de trecere pe poduri plutitoare peste râul Olt, la aproximativ 2 km sud de barajul hidrotehnic Râmnicu Vâlcea sud, pentru trecerea echipamentelor militare, iar pe terenul solicitat pentru folosinţă din punctul „porcărie-Râureni”, se vor realiza rampele de acces la cele trei poduri plutitoare şi consolidarea acestora cu un strat suplimentar din balast.

video facebook