Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto petapixel.com

VIDEO: Idee inedită a celor de la Samsung pentru a evita accidentele rutiere

Foto petapixel.comDupă ce au constatat că pe şoselele din Argentina o persoană moare în accident rutier în fiecare oră, cei de la compania Samsung s-au gândit să pună în aplicare o idee genială, pentru a le uşura şoferilor depăşirile tirurilor în trafic.

Astfel, într-un clip publicitar, Samsung arată că a trimis în teren , pentru a fi testat, un autocamion, iar pe uşile din spate ale acestuia a fost instalat un ecran LCD de dimensiuni mari, ce transmite imagini capturate de o cameră video performantă montată în partea din faţă a tirului.

Aşadar, şoferii care se află în spatele camionului pot avea o vizibilitate ridicată, în sensul că pot vedea ce maşini vin din sensul opus şi se pot încadra mai bine pentru depăşirea în siguranţă a autovehiculelor de gabarit mare.

Cei de la Samsung susţin că această nouă tehnologie poate salva vieţi, mai ales pe şoselele cu o singură bandă, aşa cum sunt şi la noi în România.

Imaginaţi-vă pe Valea Oltului – judeţul Vâlcea, câte vieţi omeneşti ar putea fi salvate dacă s-ar implementa acest proiect pe cât mai multe tiruri, ţinând cont că această şosea – DN 7 – este printre cele mai tranzitate din România.

Video Leo Burnett