Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Ernst Strasser

VIDEO: Fostul eurodeputat Ernst Strasser, acuzat de CORUPŢIE în cazul de lobby în care a fost implicat şi Adrian Severin, a primit o condamnare de trei ani şi jumătate de ÎNCHISOARE

Adrian Severin are motive de îngrijorare. Fostul ministru austriac de Interne şi eurodeputat conservator Ernst Strasser, judecat pentru acte de corupţie într-un caz dezvăluit de jurnaliştii britanici, în care a fost implicat şi europarlamentarul român Adrian Severin, a primit condamnare cu executare. În primă instanță, austriacul a fost condamnat la 4 ani de detenție, însă Curtea Supremă austriacă a casat decizia pentru viciu de formă. Ernst Strasser a primit trei ani și jumătate condamnare, la care deja a făcut recurs.

Strasser a respins toate capetele de acuzare pentru corupţie, susținând că i-a bănuit pe interlocutorii lui că ar fi membri ai serviciilor secrete, dar a decis să îşi joace rolul până la capăt pentru a-i demasca. În urma acestui scandal, austriacul a demisionat din postul de deputat european în martie 2011. Reamintim că el a fost înregistrat cu camera ascunsă, alături de alţi trei eurodeputaţi – românul Adrian Severin, slovenul Zoran Thaler şi spaniolul Pablo Zalba -, de jurnalişti de la cotidianul britanic Sunday Times, care s-au prezentat drept membri ai unor grupuri de lobby. Cei patru eurodeputaţi au acceptat să prezinte amendamente dedicate unui grup de lobby în schimbul unor sume de până la 100.000 de euro pe an. Înregistrările video au fost postate pe YouTube.

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/KgCbY-BjUPs” frameborder=”0″ allowfullscreen ]