Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Faptul că autostrada ne ocolește a REVOLTAT patronatele VÂLCENE: Ce măsuri vor lua liderii acestora

În cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social, desfășurată în data de 29 noiembrie, la Instituția Prefectului, Gheorghe Rotaru, președintele Confederației Patronale a Industriei Serviciilor și Comerțului din România – C.P.I.S.C, a discutat despre măsurile pe care le va lua la auzul veștii că autostrada Sibiu-Pitești ne ocolește cu mulți kilometri. Gheorghe Rotaru este revoltat pe faptul că CNAIR nu a ținut cont de părerile specialiștilor și a ales varianta 1. Este vorba despre ignorarea existenţei DJ 703M între km 49 + 850 şi km 50 +350 între râul Băiaşu şi versantul vestic al văii. Asta înseamnă că sprijinul podului trebuie amplasat direct pe şoseaua existentă. O situaţie similară este şi la kilometrul 54, unde autostrada dă peste un drum naţional. Potrivit experților, există şi altfel de probleme cu traseul propus – într-un alt punct al autostrăzii, piciorul podului pică fix într-o albie: Lucrările de fundaţie pică pe cursul râului Băiaşu sau în imediata vecinătate a acestuia. Râul este predispus la inundaţii şi curenţi puternici primăvara şi în timpul furtunilor, fapt care nu ar fi acceptabil pentru autorităţile responsabile cu apele române.
Toate aceste probleme au fost semnalate și de către Jasper, entitatea însărcinată de Comisia Europeană cu analiza proiectelor de infrastructură trimise de România.
Ca și măsură, președintele C.P.I.S.C. a declarat că va trimite un material cu toate aceste probleme la toate instituțiile abilitate.