Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CUM AM SALVAT GRECIA ÎN PATRU ZILE!

File din jurnalul lui Alexis Tsipras

ZIUA ÎNTÂI
Poporul a votat NU la referendum, dar avem nevoie de bani ca să plătim pensii şi salarii! În loc să mă îmbăt ca porcul de Yanis Varoufakis, eu am făcut ceva pentru ţară. De ultimii douăzeci de euro pe care-i aveam am cumpărat măsline. Puteam să le mănânc cu tsatsiki, cum îmi plac mie, dar nu! Am facut din ele ulei de măsline pe care l-am vândut turiştilor! Am scos astfel 100 de euro! Puteam să mă duc la fetiţe, să le admir dansând din buric şi din alte alea, dar nu! Am cumpărat de toţi banii alte măsline!

ZIUA A DOUA
Măslinele cumpărate nu le-am mâncat cu piftechi ,brânză Tofu şi boikos, cum îmi plac mie. Nu! Le-am stors şi am obţinut aproape o damigeană de ulei de măsline! Am scos pe ea 500 de euro! Bani buni, dar încă insuficienţi aşa că nici azi nu m-am dus la fetiţe! Am cumpărat alte măsline.

ZIUA A TREIA
Puteam să mănânc măslinele cu portokalopita şi mousaka , dar am preferat o coajă uscată de mămăligă aruncată de un turist român şi din măsline am făcut ulei. Uleiul l-am vândut turiştilor şi am obţinut 2000 de euro. Eram fericit! Deja vedeam salvarea ţării ca fiind foarte posibilă!

ZIUA A PATRA
Tocmai când stăteam la coadă să mai cumpăr nişte măsline, m-a sunat Putin şi mi-a zis că a virat în contul Greciei trei sute de miliarde de euro, bani suficienţi ca să ne achităm datoriile către FMI, să plătim pensiile şi salariile (inclusiv pe cel de-al 14-lea). Nu ne-a cerut decât să ieşim din U.E. Puteam să-l refuz?