Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ziua decisivă pentru HCM!

Handbalistele de la HCM Râmnicu Vâlcea au stat timp de patru zile în cantonament centralizat la Moeciu, acolo unde s-a pus accentul pe pregătirea fizică. Elevele lui Constantin Ştefan au susţinut şi două meciuri amicale în compania colegei de campionat, HC Zalău, partide în care nu s-a ţinut scorul şi s-a urmărit doar readaptarea la efort a jucătoarelor. La câteva zile distanţă, municipalele au susţinut un nou test, de această dată pe propriul teren, contra echipei de eşalon inferior, CSM Slatina. Nici de această dată nu s-a ţinut scorul şi arbitrajul a fost asigurat de doi soţi ai jucătoarelor de la Vâlcea.

Suplimentarea bugetului, amânată

Şedinţa Extraordinară trecută a Consiliului Local al Râmnicului a fost una cu scandal. Mărul discordiei a fost propunerea executivului de suplimentare a bugetului echipei de handbal HCM Râmnicu Vâlcea unde Primăria este acţionar majoritar. Propunerea nu a trecut de votul majorităţii şi clubul de handbal este aproape de desfiinţare. Conducerea primăriei a cerut suplimentarea bugetului echipei de handbal cu încă 300 mii lei, bani care ar fi trebuit folosiţi pentru plata salariilor restante pentru jucătoare şi conducerea tehnică. După mai bine de două ore de discuţii aprinse, proiectul de hotărâre nu a trecut de votul majorităţii consilierilor. Aceştia au acuzat conducerea clubulului pentru cheltuirea nejustificată a banilor alocaţi deja din bugetul clubului, 220 mii lei.

De asemenea, s-au arătat deranjaţi de faptul că la şedinţă nu au participat şi reprezentanţi ai conducerii clunului pentru a da explicaţii. Şi reprezentanţii suporterilor vâlceni, prezenţi la şedinţă, spun că la HCM s-au întâmplat lucruri ciudate. „Este vorba de o rea credinţă, de un management prost şi va trebui să verificăm pe ce s-au cheltuit banii. Departe de mine gândul de a muri această echipă de handbal pe care tot noi am girat-o”, ne-a declarat consilierul local, Mihai Persu. „Vorbesc în numele galeriei, vinovatul principal este preşedintele clubului. Trebuie să-l demitem sau măcar suspendat până vin rezultatele de la audit. La Consiliul Local s-au spus lucrurilor pe nume. Până nu se renunţă la Toma Pleşa aici nu se face echipă competitivă”, completează Costi Tâlvănoiu, lider „Brigada Zăvoi”. De partea cealaltă, primarul de la Râmnicu Vâlcea spune că a comandat un audit la HCM dar că nu se pune problema desfiinţării echipei de handbal.

„Este o situaşţie neplăcută, e vorba şi de ambiţii dar nu se pune problema desfiinţării echipei de handbal. Până nu se termină auditul nu putem vorbi de fapte. Şi eu sunt nemulţumit de faptul că preşedintele clubului nu a dat informaţiile care se aşteptau. Una peste alta sunt decizii politice, Consiliul Local este un for politic. Până la urmă auditul va face lumină. Din păcate el poate să dureze şi datoriile la club trebuiesc achitate. Există bani, care provin din economii, nu sunt bani pentru investiţii sau aşa mai departe.” Preşedintele HCM spune că trebuie mai mulţi bani pentru că s-au făcut transferuri importante în vară. „De aici provine diferenţa de la buget, din transferurile care s-au făcut în vară. Era normal să ne crească aceste costuri. Sper ca cei din Consiliul Local să nu lase echipa să moară.”

Libere după 15 decembrie

Handbalistele şi antrenorii au de primit câte trei salarii şi pot pleca la alte echipe, începând cu 15 decembrie, în cazul în care nu îşi vor primi banii. HCM a terminat turul de campionat pe locul 9 al clasamentului Ligii Naţionale. „Este o tensiune la echipă, nu o putem nega. Am încercat să le motivez pe fete la fiecare antrenament, că avem promisiuni că îşi vor primi salariile. S-au pregătit bine şi sperăm ca următoarea şedinţă de Consiliu Local să aducă şi rectificarea de buget şi jucătoarele să ajungă la zi. Fetele vor să rămână la Vâlcea dar trebuie să vă gândiţi că vin sărbătorile şi handbalistele nu au bani.

Dacă nu se rezolvă, oricare jucătoare poate alege să plece, să facă ce e mai bine pentru familia lor”, ne-a declarat antrenorul principal al HCM, Constantin Ştefan. O nouă şedinţă de Consiliu Local are loc marţi, atunci când pe ordinea de zi o să fie, din nou, propunerea de suplimentare a bugetului de la HCM. Cel puţin deocamdată, aleşii din arcul PNL nu par dispuşi să treacă proiectul de hotărâre, caz în care HCM Râmnicu Vâlcea se dstramă şi la echipă vor rămâne, probabil, foarte puţine jucătoare. Campionatul Ligii Naţionale de handbal feminin se va relua pe data de 9 ianuarie, atunci când HCM joacă în deplasare contra braşovencelor de la Corona.