Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Zile decisive pentru HCM

Handbalistele de la HCM Râmnicu Vâlcea au de jucat două etape decisive pentru salvarea de la retrogradare. Elevele lui Dumitru Muşi au ajuns până pe locul 4 al clasamentului din play-out şi sunt ameninţate serios cu retrogradarea. Situaţia se poate schimba radical, însă, dacă Janina Luca şi compania reuşesc să facă punctaj maxim din cele două runde care urmează.

Joi, meci lejer contra ultimei clasate

Joi, de la ora 18.00, vâlcencele au un meci uşor, pe propriul teren, în compania ultimei clasate, Mureşul Târgu Mureş. Formaţia oaspete nu a reuşit să strângă nici măcar un punct în această ediţie de campionat şi nu mai are nici şanse teoretice de salvare de la retrogradare. Pentru elevele lui Dumitru Muşi o să fie o bună repetiţie pentru meciurile de campionat care urmează şi care o să fie decisive pentru salvare. De altfel, în sezonul regulat, HCM a reuşit la Târgu Mureş singurul succes din deplasare din acest campionat. În mod normal, diferenţa finală de scor o să fie una mare şi tehnicienii municipalelor vor avea şansa să ruleze întreg lotul pe care îl vor avea pe foaia de joc. De menționat este faptul că la Târgu Mureș joacă și fosta componentă a HCM-ului din sezonul trecut, Reka Tamaş.
Lotul echipei Mureșul Tg. Mureș:Larisa Comșa, Diana Diaconu, Andreea Petruneac (portari), Nadica Trajkovska, Szidonia Popescu, Alina Bucin, Reka Tamaș, Andreea Serediuc, Tabitha Rad, Alina Moloci, Elena Avădanie, Diana Șandru, Beata Nagy, Sabine Klimek, Cristina Sunea, Daniela Duca, Andreea Fogorași, Orsolya Nagy, Ana-Maria Lazăr, Savica Mrkik

Duminică, meci de şase puncte cu Neptun

Duminică, de la ora 15.00, Handbal Club Municipal joacă un meci de care pe care, la Constanţa, cu Universitatea Neptun. Cele trei puncte sunt vitale pentru ambele formaţii. Echipa care se va impune este aproape sigură de clasarea pe unul din locurile 3 sau 4 care duc la al doilea baraj de salvare de la retrogradare şi păstrează şanse mari pentru primele două poziţii ale clasamentului. Formaţia care pierde, însă, devine principala candidată la locul 5 al ierarhiei finale, care duce direct în eşalonul inferior. În partida jucată în tur, la Râmnicu Vâlcea, HCM a reuşit să câştige la două goluri diferenţă, după 60 de minute pe care le-a dominat clar, oaspetele reducând din handicap abia pe final. În partidele jucate în sezonul regulat, HCM şi Neptun şi-au împărţit victoriile.

Putem reveni pe 2!

După runda de joi, HCM Râmnicu Vâlcea are şansa să revină pe poziţia a doua a clasamentului din play-off dar are nevoie de jocul rezultatelor. Mai exact, vâlcencele speră ca Unirea Slobozia să nu reuşească să se impună pe terenul constănţencelor de la Neptun iar Cetate Deva, actuala lideră a clasamentului, să nu piardă în deplasarea de la Cluj-Napoca.

La răscruce de drumuri!

Pentru HCM Râmnicu Vâlcea finalul de sezon este unul de răscruce. Dacă se va reuşi salvarea de la retrogradare, fie după play-out fie după cel de-al doilea turneu, gruparea vâlceană va face noi transferuri în pauza competiţională şi va avea un obiectiv îndrăzneţ în viitoarea ediţie de campionat. În cazul în care va retrograda, HCM va rămâne cel mai probabil fără multe din actualele handbaliste iar participarea în eşalonul inferior poate să devină una incertă.

CSM Bucureşti – HCM Baia Mare e finala campionatului!

În partea superioară a clasamentului cea mai probabilă finală este între principalele favorite la câştigarea titlului naţional. CSM Bucureşti a reuşit să câştige greu, după aruncări de departajare de la 7 metri, pe terenul braşovencelor de la Corona care cu un minut înainte de final avea două goluri avans. Următoarele două meciuri se vor disputa în Capitală şi elevele danezei Klit mai au nevoie de un succes pentru a ajunge în finală. Într-o situaţiei identică este şi HCM Baia Mare. Campioana en-titre a României a câştigat fără prea mari probleme la Brăila, formaţie care nu poate spera la două succese în deplasare.

Programul etapei:

HCM Rm. Vâlcea-Mureșul Tg. Mureș
CSU Neptun Constanța-CSM Unirea Slobozia