Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Voina a tăiat în carne vie

tehnicianul de la Oltchim a renunțat la șiapte handbaliste Brădeanu, Șoit și Sanela Knezovic au semnat cu gruparea vâlceană

„În sezonul trecut nu s-au îndeplinit obiectivele. Asta înseamnă că ceva nu a mers bine. Am decis că trebuie făcute schimbări, era nevoie de un suflu nou”, a spus tehnicianul Oltchimului, Radu Voina. Selecționerul a decis să renunțe la șiapte handbaliste. Dacă la plecările lui Clara Vădineanu, Adriana Å¢ăcălie, Mihaela Smedescu și Gabriella Szucs se aștepta mai toată lumea, surpriza a venit de la numele celorlalte trei chimiste: Steluța Luca, Valeria Beșe și Tereza Tamaș Pâslaru. Luca va face parte din conducerea tehnică a echipei, în timp ce Beșe și Pâslaru au șianse mari să se întoarcă la clubul unde s-au lansat, HC Zalău. De asemenea, Mori Duca și Luminița Huțupan Dinu nu vor mai face parte nici ele din staff-ul tehnic. Singura care și-a manifestat public nemulțumirea față de decizia conducerii clubului a fost Valeria Beșe, cea care a declarat că se aștepta la un cu totul alt tratament: „Dacă șitiam de la începutul anului că nu se mai doresc serviciile mele, era altă treabă. Aveam și eu timp să îmi caut echipă, să îmi organizez viitorul. Așa, acum loturile formațiilor sunt făcute în mare parte, chiar nu șitiu unde voi merge. Nu mi s-a comunicat nimic oficial înainte, am asistat doar la o mică șiedință în care s-a citit lotul pe care se va baza domnul Voina în sezonul viitor. Eu nu mă regăseam pe listă, am înțeles că trebuie să plec. Orice șiut în fund poate să fie un pas înainte.”

Trei și mai urmează

Așa cum era de așteptat, Aurelia Stoica Brădeanu și Oana Șoit au semnat cu Oltchim Râmnicu Vâlcea. Ambele au experiență de Liga Campionilor, ale cărei faze finale le-au atins anul trecut. Stoica și Șoit au fost adversare în faza semifinală a celei mai tari competiții din Europa. Câștig de cauză a avut Oana, care s-a calificat în marea finală cu Itxako Estella, campioana Spaniei. În acest sezon ibericele au făcut viață grea Oltchimului, echipă pe care au lăsat-o acasă în faza grupelor principale, după ce s-au impus și în Spania și la Râmnicu Vâlcea. Transferul surpriză a fost cel al portarului croat, Sanela Knezovic, venită de la campioana din Muntenegru, Buducnost Podgorica. Sanela practic a scos-o din lot pe Tereza Tamaș, cea care era aproape sigură că va mai rămâne la Râmnicu Vâlcea cel puțin un sezon. Lotul Oltchimului pentru campionatul viitor este următorul: Tolnai, Ungureanu, Znezovic, portari; Ardean, Curea, Stanca, Manea, Farcău, Neagu, Vizitiu, Șoit, Geiger, Fiera, Pidpalova, Ozel, Gatzel, Managarova, Nichita și Brădeanu, jucătoare de câmp. Banca tehnică va fi formată din Radu Voina, Aurelian Roșca și Steluța Luca. Noul medic al formației va fi Carmen Udrea, care-l va înlocui pe Aurel Scăunaș.

Turneu puternic la Siofok

Echipa de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea va participa în luna august la un puternic turneu amical ce va avea loc în Ungaria, la Siofok. Campioana României a fost invitată la primul turneu din cele trei organizate de potentul om de afaceri Sandor Szabella, care va avea loc la Siofok, în perioada 13-14 august. Vâlcencele vor întâlni câteva echipe foarte puternice din handbalul european, precum Gyor, Ferencvaros Budapesta, Hypo Viena, dar și pe organizatoarea Siofok.

Programul echipei vâlcene la turneul de la Siofok: Sâmbătă, 13 august: ora 11:00 Oltchim Râmnicu Vâlcea – Siofok ora 18:20 Oltchim Râmnicu Vâlcea – Ferencvaros Budapesta Duminică, 14 august: ora 11:00 Oltchim Râmnicu Vâlcea – Hypo Viena ora 18:20 Oltchim Râmnicu Vâlcea – Gyor

„Sunt mulțumit de lot”

Radu Voina este încrezător în ceea ce privește sezonul viitor, chiar dacă recunoaște că și-ar mai dori măcar un inter

Oltchim Râmnicu Vâlcea se va reuni pe 4 iulie, la Râmnicu Vâlcea și handbalistele antrenate de Radu Voina vor avea parte de o săptămână de refacere. Vor urma cantonamentele obișnuite pe care le fac tehnicienii români, cel de la mare și cel de la munte. Singurul care a renunțat la mare a fost ungurul Peter Kovacs. În fine, pauza competițională se va termina pentru vâlcence cu meciuri amicale în România și în străinătate. Tehnicianul vâlcencelor, Radu Voina, spune că este mulțumit de lotul pe care îl va avea la dispoziție chiar dacă recunoaște că ar mai fi nevoie măcar de un inter de valoare.

-      Domnule Voina, Neagu se va opera, cât de mult contează lipsa ei?

-         Este adevărat, se va opera și, în opinia mea, nu poate reveni pe teren înainte de luna ianuarie a anului viitor, chiar dacă am auzit și scenarii mai optimiste. Va conta absența ei, este normal, vom încerca să ne descurcăm. Tocmai din cauza faptului că Neagu va lipsi am decis ca lotul să fie de 19 jucătoare și nu de 18, așa cum ne gândeam inițial.

-         Ar mai fi nevoie de un inter?

-         Ar mai fi nevoie dar de unde să-l luăm? Este posibil, totu și, să mai vină o handbalistă, vom vedea.

-     Este vorba de un inter stânga?

-         Este vorba de o handbalistă, acum nu vă pot spune nici numele nici postul pe care joacă.

-         Vă îngrijorează faptul că Oltchim dă puține goluri de la linia de nouă metri?

-         S-a tot spus acest lucru, că se dau puține goluri de la depărtare dar eu vă întreb: de cât timp nu a mai reu șit o echipă a Oltchimului acest lucru? Se dau goluri din luptă, acest lucru îl face și Anastasia Pidpalova, chiar dacă are înălțimea suficientă să arunce de afară. De la ea aștept mai mult în sezonul care urmează, sper că a căpătat și mai multă forță.

-         Este adevărat că la Vâlcea ar fi putut veni Barbosa dar nu ați dorit-o?

-         Nu este adevărat, sunt numai invenții ale presei. Cum vă închipuiți că un antrenor nu vrea în echipă un jucător sau o jucătoare de valoare?

-         Va fi mai bine cu numai 19 jucătoare în lot?

-         23 sau 24 de jucătoare în lot era prea mult. Vă dați seama că la fiecare meci opt dintre ele trebuiau să stea în tribune și în mod normal nu erau mulțumite, se considerau dezavantajate.

-        Ne puteți spune de ce ați renunțat să mai antrenați pe Oltchim în sezonul trecut?

-         Nu s-a întâmplat nimic special. Și atunci și acum spun că nu sunt eu o persoană foarte importantă la club. Atunci s-a terminat contractul și am decis să plec, să nu mai continui.

Vlad Soare