Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: csmrmvl.ro

Viperele vor victoria la Târlungeni

Foto: csmrmvl.ro

După aproape trei luni de pauză competiţională, eşalonul al doilea fotbalistic îşi reia activitatea cu prima rundă a anului 2016. Nu vor mai fi la startul întrecerii cele două formaţii care s-au retras din campionat, FC Caransebeş şi FC Bihor Oradea, echipe care ar fi trebuit să joace un meci direct, anulat de FRF.

Viperele pornesc din postura de lidere

Fotbaliştii de la CSM Râmniccu Vâlcea încep seria celor 8 partide care au mai rămas de disputat din acest sezon regulat din postura de lideri ai clasamentului Seriei a II-a, la egalitate de puncte cu FCM Baia Mare dar cu un golaveraj mai bun. Viperele Albastre nu au rezolvat, însă, nici măcar prezenţa în play-off, obiectivul fixat pentru acest sezon, în condiţiile în care faţă de poziţia a şaptea este un avans de doar patru puncte. Astfel, primul meci oficial al acestui an este unul cât se poate de important. Dragoş Firţulescu şi compania merg pe terenul unei echipe aflate în subsolul clasamentului, Unirea Târlungeni. Partida are loc sâmbătă, de la ora 11.00. Gruparea braşoveană este pe locul 11 şi are mare nevoie de puncte pentru a pleca în play-out cu şanse reale de salvare de la retrogradare.

Alex Pelici mai are la dispoziţie doar câteva zile pentru a găsi cea mai bună formulă de start. Cel puţin la prima vedere gruparea din Zăvoi are cea mai bună linie de mijloc din serie, cu fotbalişti ca Artean, Dâlbea, Iordache, Piscanu sau Neagoe dar şi o linie de fund solidă, cu Pârvulescu, Stoica, Cucui, Denis Dumitraşcu sau Samson. Problemele pot apărea în atac, acolo de unde a plecat golgheterul Marius Staicu. În meciurile amicale un singur gol a fost marcat de un atacant, Andrei Luduşan, în rest reuşitele venind de la mijlocaşi şi chiar fundaşi.

Ne-au pus gând rău: „Batem Vâlcea”

Oficialii de la Unirea Târlungeni spun că aşteaptă un succes în faţa liderei. „Încercăm să schimbăm liderul. Au mai fost două echipe care au picat de primul loc după ce au jucat cu noi”, a declarat primarul de la Târlungeni, Iosif Kiss. De partea cealaltă, fotbaliştii şi staff-ul de la CSM îndeamnă la prudenţă. „Trebuie să rămânem uniţi, prin forţa grupului am avut rezultatele bune din prima parte a sezonului. Nu ne gândim la promovare, luăm totul pas cu pas, important este să ajungeem în play-off”, spun elevii lui Alex Pelici.

Derby-uri la Târgovişte şi Arad

Două dintre partidele care vor avea loc în această etapă ne interesează în mod direct. Astfel, la Târgovişte Chindia din localitate întâlneşte pe FCM Baia Mare, în timp ce la Arad UTA are meci cu FC Braşov. În cazul în care băimărenii nu se impun în „Cetate” iar arădenii cu câştigă cu FC Braşov, CSM se distanţează în fruntea clasamentului cu trei puncte la Târlungeni. În fine, principala favorită la promovare, Gaz Metan Mediaş, are un meci considerat uşor, „acasă” cu Olimpia Satu Mare.