Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vine Elisei la HCM?

• fosta handbalistă a Oltchimului şi-a depus memoriu pentru a deveni liberă de contract după un conflict cu finanţatorul Marian Muntean

Fosta extremă a Oltchimului, componentă de bază a echipei naţionale de handbal feminin, a surprins la începutul acestui sezon competiţional când a decis să semneze cu Cetate Deva, după revenirea din concediul de materninate. Valentina Ardean Elisei a ales să joace acasă pentru a fi alături de familie dar a intrat rapid în conflict cu finanţatorul echipei ardelene, Marian Muntean, cel care a acuzat-o că a „trântit” meciul pe care devencele l-au jucat pe propriul teren cu HC Zalău, mai precis că „Alice” nu a vrut să înscrie la ultima fază a partidei. Elisei nu a comentat, a fost cea mai bună jucătoare a Devei în deplasarea de la Vâlcea dar apoi şi-a depus memoriu să devină liberă de contract şi are şanse mari să îi fie dat câştig de cauză de către FRH, în condiţiile în care gruparea ardeleană este în urmă cu plata salariilor.

Lucrurile se leagă

În aceste condiţii, sunt şanse ca Elisei să vină la Vâlcea măcar până la finalul acestui sezon competiţional. HC Municipal tocmai ce renunţat la servciile handbalistei cu cel mai mare salariu, Amelia Busuioceanu în timp ce viceprimarul Gigi Matei, responsabilul cu handbalul, a declarat că va încerca să supună la vot, în Consiliul Local, suplimentarea bugetului formaţiei aflate pe ultima poziţie a clasamentului. Mai mult decât atât, Matei spunea la finalul anului trecut că se pregăteşte un transfer important: „Veţi vedea că la Vâlcea va veni o handbalistă importantă, fostă componentă a Oltchimului.”

LSV o susţine pe Eliesei

Liga Suporterilor Vâlceni a emis un comunicat de presă, la începutul sezonului, prin care se anunţa că „Brigada Noastră” nu va susţine pe HCM în această ediţie de campionat. LSV a avut reprezentanţi, însă, la meciul dintre HCM şi Cetate, vâlcenii afişând un baner de susţinere pentru Elisei: „Onoarea unei valori nu poate fi călcată în picioare de un gunoi. Respect Elisei” şi apoi a emis un comunicat de presă în care a explicat gestul: „Liga Suporterilor Vâlceni a luat act cu stupoare de declaraţia patronului echipei Cetate Deva, Marian Muntean, referitoare la evoluţia jucătoarei Elisei Ardean după ce aceasta a ratat o aruncare în ultimele secunde ale eşecului echipei Cetate Deva în meciul cu HC Zalău. Membrii LSV prin gruparea Brigada Noastră au decis să participe la partida pe care Cetate Deva a desfăşurat-o la Rm. Vâlcea contra echipei locale HCM Rm. Vâlcea cu scopul de a protesta public la adresa finanţatorului echipei devene, Marian Muntean şi au afişat un banner pe care era scris: „Onoarea unei valori nu poate fi călcată în picioare de un gunoi. Respect Elisei”. Pentru a nu se mai crea confuzie, ţinem să precizăm încă o dată că nu am susţinut niciuna din echipele combatante şi că scopul prezenţei noastre în sală la această partidă a fost strict pentru a protesta la adresa patronului echipei Cetate Deva şi pentru a ne manifesta susţinerea pentru Elisei Ardean, o handbalistă ce a adus faima echipei Oltchim şi echipei naţionale a României. Cariera handbalistei, dăruirea din teren şi caliatatea umană a acestei jucătoare nu ar trebui călcate în picioare. La finele partidei membrii LSV au purtat o discuţie cu finanţatorul echipei Cetate Deva şi i-au solicitat acestuia să-i ceară public scuze jucătoarei şi suporterilor ce se sunt jigniţi de declaraţiile defăimătoare aduse de către acesta unui simbol al handbalului românesc. Prin acest comunicat îi solicităm de această dată public domnului Marian Muntean să îşi asume declaraţiile şi să-i ceară scuze jucătoarei şi celor ce se simt lezaţi de acestea.”

O vor şi pe Petrovic

Preşedintele HC Municipal, Toma Pleşa, spune că nu a abandonat nici tentativa de a o transfera pe Katarina Petrovic, golghetera la zi a campionatului din Serbia: „La meciul cu Cetate mai voiam să fie în teren alte două jucătoare. Am fost la Braşov pentru ele şi văd că deocamdată m-au păcălit, sper să nu continue aşa şi la Ploieşti să mai avem măcar un portar nou care să o ajute pe Stăncuţa Guiu. De asemenea, pe extrema dreaptă ne mai trebuie o handbalistă şi avem în vizor o handbalistă de la lotul de tineret. Ne-o dorim şi pe Katarina Petrovic pentru că veţi vedea, în câţiva ani va fi unul dintre cei mai buni centri din România dacă va rămâne aici. Din păcate transferul a intrat în impas pentru că una a vorbit preşedintele de la Steaua Roşie Belgrad şi alta a scris pe hârtie. Eu o să o încurajez să rămână la Vâlcea pentru că ştiu că îşi doreşte foarte mult să joace pentru HC Municipal. Pentru ea se cere o sumă mare, 14.000 de euro dar suma este în limita prevederilor Federaţiei Europene de Handbal.”