Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: CSM Ramnicu Valcea

Victorie obligatorie cu Unirea Târlungeni

Foto: CSM Ramnicu ValceaDupă cinci etape scurse din acest campionat, CSM Râmnicu Vâlcea a ajuns la răscruce de drumuri. Gruparea din Zăvoi este pe poziţia a opta a clasamentului, la un singur gol distanţă de zona de play-off. Elevii lui Alexandru Pelici joacă sâmbătă, ora 11.00, pe propriul teren, contra Unirii Târlungeni şi sunt obligaţi să se impună pentru a urca în prima jumătate a clasamentului. În caz contrar, Viperele Albastre se pot îndepărta serios de obiectiv, mai ales că în etapa intermediară de miercurea viitoare vor avea de jucat o partidă infernală, pe terenul principalei favorite la promovare, Gaz Metan Mediaş.

Fără căpitan în teren

CSM Râmnicu Vâlcea nu va conta în disputa de sâmbătă pe serviciile căpitanului Ionuţ Stoica, cel care a fost eliminat în prelungirile disputei de la Arad, cu roşu direct pentru un fault tare. Alexandru Pelici are, însă, destule variante pe linia de fund dar şi în cea mediană unde a mai fost folosit în ultima perioadă „Stoichiţă”. Al doilea căpitan al echipei a fost desemnat Cătălin Pârvulescu dar nu este exclus ca banderola să fie purtată de un alt jucător, Dragoş Firţulescu sau Denis Dumitraşcu.

Oaspeţii pun presiune pe arbitraj

Oficialii de la Unirea Târlungeni au lansat în ultima perioadă un atac dur la adresa arbitrilor din eşalonul secund. Echipa antrenată de Daniel Bona are doar patru puncte din cinci etape, se află în subsolul clasamentului şi pun o parte a eşecurilor pe seama cavalerilor fluierului. În frunte cu primarul localităţii, oficialii de la Unirea ameninţă cu retragerea din campionat şi au solicitat o audienţă la preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu. De partea cealaltă, vâlcenii nu sunt nici ei mulţumiţi de arbitrajele din ultima perioadă. CSM a pierdut două puncte contra Chindiei după ce centralul nu a acordat un fault clar în careu la Bebe Vasile apoi, în Cupa României, a fost sancţionată cu un penalty discutabil scos de timişoreanul Marius Croitoru. În aceste condiţii, centralul care o să fie desemnat de Comisia Centrală a Arbitrilor va avea o presiune în plus la partida de sâmbătă.

Inspiraţia lui Pelici

Interesant este că în runda precedentă de la Arad golul a fost marcat de Marius Staicu. Golgheterul vâlcenilor a profitat de o pasă perfectă a lui Bogdan Geantă, l-a driblat şi pe portarul advers şi a trimis în poarta goală. „Staikone” a fost la un pas de a părăsi terenul, însă, la margine fiind pregătită de minute bune introducerea lui Albert Voinea. Alexandru Pelici a fost inspirat şi a amânat schimbarea şi Staicu l-a răsplătit cu golul egalizator.

Programul etapei:

CS Mioveni – Universitatea Cluj
Olimpia Satu Mare – Gaz Metan Mediaş
CSM Râmnicu Vâlcea – Unirea Tărlungeni
FC Braşov – UTA Bătrâna Doamnă
FCM Baia Mare – Chindia Târgovişte
FC Caransebeş – FC Bihor Oradea
Şoimii Pâncota – Metalul Reşiţa