Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Victorie cu ultima clasată

În ultima etapă a miniturului de campionat al turneului de play-out, handbalistele de la HCM Râmnicu Vâlcea au prins o primă repriză foarte slabă în faţa ultimei clasate, Mureşul Târgu Mureş. Elevele lui Muşi au fost conduse şi la patru goluri diferenţă, 6-10 dar până la urmă au revenit şi au intrat la cabine în avantaj minim, 14-13. Oficialii vâlceni au mers pe teren pentru a le trezi pe municipale şi, din fericire, au şi reuşit. Oaspetele, care nu ceuceriseră nici măcar un punct în acest campionat, nu au mai mişcat în front în partea a doua a întâlnirii, în care au mai marcat de doar zece ori în timp ce HCM s-a descurcat din ce în ce mai bine şi în atac. În final a fost 33-23, rezultat care a făcut ca echipa noastră să urce până pe locul 3 al clasamentului, la un singur punct distanţă de salvarea directă de la retrogradare şi la doar două de noua lideră a clasamentului, Universitatea Alexandrion Cluj-Napoca. Pentru formaţia noastră în meciul cu Mureşul au marcat: Ilina 8 goluri, Luca 6, Predoi 5, Bădiță 5, Adespii 3, Vădineanu 3, Andrei 2, Cherăscu 1.

Egal la Constanţa, final de meci slab

În următoarea etapă, duminică, elevele lui Dumitru Muşi s-au deplasat la Constanţa pentru un meci de şase puncte, având în vedere că gruparea vâlceană şi cea de pe Litoral sunt în luptă directă pentru evitarea retrogradării. Faţă de meciul jucat în returul sezonului regulat, municipalele au început mai bine şi au ţinut aproape de gazde. După 3-3 în minutul 5, vâlcencele au preluat conducerea de pe tabela de marcaj la mijlocul primei reprize, 7-5. Constanţa a egalat în minutul 22, 9-9 dar HCM a refăcut avantajul de două goluri, 11-9. La pauză elevele lui Dumitru Muşi au reuşit să intre în avantaj minim, 12-11 şi şansele pentru un rezultat pozitiv creşteanu considerabil. Formaţia noastră a jucat mai bine şi în debutul părţii secunde, atunci câmd a condus în permanenţă, 15-13, 17-15, 20-18 şi 22-19. Diferenţa de două goluri se menţinea şi cu zece minute înainte de final, 22-20 şi HCM se apropia de un succes mare care putea să fie echivalent cu salvarea de la retrogradare. Cu trei minute înainte de final avea să se stabilească în mare parte soarta celor trei puncte puse în joc, având în vedere că oltencele conduceau cu 25-22. Emoţiile încă erau, mai ales că au fost situaţii în care HCM nu a reuşit să gestioneze bine finalurile de partide. Au urmat trei reprize catastrofale pentru echipa noastră care a primit trei goluri şi nu a mai marcat nici măcar unul. 25-25 la final, rezultat care nu ajută prea tare nicio echipă. HCM rămâne pe locul III al clasamentului dar acum are şanse mai mici de a prinde una din primele două poziţii. De partea cealaltă, Constanţa nu mai poate spera la salvarea directă şi se va lupta pentru a nu termina pe locul 5 cu Unirea Slobozia şi HCM Râmnicu Vâlcea.

Meciuri grele până la final

Până la finalul acestei ediţii a campionatului, HCM Râmnicu Vâlcea mai are de jucat în deplasare cu Cetate Deva şi Mureşul Târgu Mureş şi pe propriul teren cu Unirea Slobozia şi Universitatea Jolidon Cluj. Pentru a avea şanse mari de evitare directă a retrogradării, elevele lui Dumitru Muşi trebuie să obţină punctaj maxim în sala Traian şi să se impună pe terenul ultimei clasate, Mureşul. Următoarea partidă va avea loc joi, contra clujencelor de la Universitatea. Este foarte important ca Janina Luca şi compania să câştige toate cele trei puncte puse în joc pentru a nu da pe mere ce au luat pe pere, adică succesul de la Constanţa să nu devină inutil.

Baia Mare şi CSM Bucureşti îşi dispută finala

Finala acestei ediţii a campionatului din Liga Naţională de handbal feminin se va disputa între marile favorite la câştigarea trofeului pus în joc, HCM Baia Mare şi CSM Bucureşti. Băimărencele au jucat în semifinale contra moldovencelor de la HCM Roman şi au avut nevoie de doar două meciuri din trei posibile pentru calificare. Tot de două a avut nevoie şi CSM Bucureşti, formaţie care a dispus de Corona Braşov care va juca finala mică în compania Romanului. Pentru medaliile de aur prima şansă o are campioana en-titre a României, având în vedere că băimărencele joacă două din cele trei meciuri pe pripriul teren, acolo unde suporterii iau cu asalt sala polivalentă şi fac o atmosferă cum doar la Vâlcea era pe vremea Oltchimului. Interesant este că şi la masculin finala se va juca tot între CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare. Prima manşă va avea loc pe 22 mai, în sala polivalentă din Capitală.