Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Victoria cu ASA, singura variantă care ne menţine în cursă

Vâlcenii au debutat în play-off cu un rezultat de egalitate pe terenul Bistriţei şi ies din cursa promovării dacă nu se impun sâmbătă

CS Municipal a debutat în turneul de play-off cu o remiză pe terenul Gloriei Bistriţa deşi ar fi meritat din plin victoria. Gazdele au început mai bine şi au beneficiat de o lovitură de la 11 metri încă din minutul 3, atunci când Samson a faultat în careu. Florin Matache, revenit între buturi, a respins şutul slab al lui Hlincă şi tabela a rămas nemodificată. Până la pauză cele două formaţii şi-au împărţit ocaziile de gol. Mihai Deaconescu putea să ducă Vâlcea în avantaj la cabine dar a respins experimentatul Albuţ în timp ce Curtuiuş a luftat din interiorul careului la numai 8, 9 metri distanţă de poarta lui Matache. După 0-0 la pauză, repriza secundă a început tot cu Gloria în atac. La numai două minute de la reluare, Chiţu a executat bine o lovitură liberă de la 25 de metri distanţă dar Matache s-a remarcat din nou şi a parat. În minutul 50 avea să se deschidă scorul. Brumă a găsit calea spre gol, din interiorul careului, portarul vâlcean nu a mai putut para şutul plasat şi Gloria conducea cu 1-0. La acest scor CS Municipal aproape că era scoasă din cursa pentru promovare dar elevii lui Claudiu Niculescu s-au trezit şi până la finalul meciului au luat cu asalt poarta adversă şi au ratat ocazii mari. Egalarea a venit până la urmă cu un sfert de oră înainte de final, atunci când Cătălin Pârvulescu a luat o acţiune pe cont propriu, din jumătatea vâlceană, a driblat tot ce i-a stat în cale şi l-a executat pe Albuţ cu un şut sec de la marginea careului. Vâlcea putea să plece cu toate cele trei puncte dar mingea nu a mai vrut să intre în portră în ciuda altor ocazii clare. Punctul obţinut pe terenul Gloriei este mai bun decât nimic dar îi îndepărtează pe vâlceni de obiectivul propus în acest sezon – promovarea în Liga I.

Sâmbătă – victorie obligatorie

Sâmbătă, formaţia din Zăvoi va evolua pe propriul teren în faţa unei alte contracandidate directe la promovarea în Liga I – ASA Târgu Mureş. Gruparea ardeleană a trecut deja pe locul secund al cladsamentului şi are un avantaj de cinci puncte faţă de vâlceni. Dacă CSM se impune şi micşorează handicapul la numai două puncte, reintră serios în cursa pentru promovare. Orice alt rezultat face, însă, ca şansele de a ajunge în Liga I să devină numai teoretice. Din păcate, însă, tehnicianul Claudiu Niculescu se va întoarce alături de echipă abia vineri noaptea, „Lunetistul” fiind obligat de FRF să participe la un curs al antrenorilor cu licenţa PRO, tocmai în localitatea elveţiană Nyon. Niculescu e conştient că victoria cu ASA este absolut necesară: „La Bistriţa a fost un meci cu două reprize diametral opuse. Dacă în prima să spunem că partida a fost echilibrată, cu Gloria care a început foarte bine, a avut şi un penalty. Apoi am echilibrat meciul, am avut ocazii, şi ei la fel. Repriza a doua cred că am dominat-o în totalitate. Am avut câteva ocazii, vreo 14-15 cornere, dar din păcate n-am reuşit să marcăm decât o dată. Cred că Pârvulescu a reuşit unul dintre cele mai spectaculoase goluri ale sezonului. Erau foarte importante punctele puse în joc, în cazul în care am fi reuşit să le luăm pe toate. Aşa, ne menţinem în cursă şi jocul cu ASA Tg. Mureş devine decisiv pentru noi. Avem încredere în continuare, va fi foarte greu să promovăm în Liga I, dar luptăm până la capăt”. De partea cealaltă, antrenorul de la Târgu Mureş, Adi Falub, spune că vine în Zăvoi pentru a câştiga toate cele trei puncte puse în joc: „Nu va fi de acum neaparat o luptă în trei. Oltul a pierdut clar la Craiova, dar pe Reşiţa şi Râmnicu Vâlcea nu le-aş scoate din cursa pentru promovare. Sunt echipe importante şi orice meci direct poate să schimbe ierarhiile şi poate să schimbe şansele la promovare. Cert este că ASA a făcut un pas important în primul joc al play-off-ului, pe care nu aveam voie să-l ratăm, iar victoria ne oferă un ascendent moral în privinţa celorlalte jocuri, pentru că putem trata altfel meciurile. Putem ajunge ca şi un rezultat de egalitate să ne avantajeze într-un meci direct şi acesta este un lucru important întotdeauna. Am dovedit că acasă suntem puternici, dar este necesar să dovedim că şi în deplasare putem să avem acelaşi fel de a juca şi acelaşi fel de a câştiga puncte. Sunt nevoie de puncte din deplasare. La Vâlcea categoric mergem la victorie. Fiecare meci este ca şi o finală, iar finale nu se joacă, ci ele se câştigă”

Play-off:

Etapa I:

CS U Craiova – FC Olt 3-0

Gloria Bistriţa – CSM Rm. Vâlcea 1-1

ASA Târgu Mureş – Metalul Reşiţa 2-0