Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vestergaard, aproape de revenirea în România

• fostul tehnician al Oltchimului va semna cu CSM București

Antrenorul danez Jakob Vestergaard va prelua echipa de handbal feminin CSM București, campioana României și a Europei și deținătoarea Cupei României, cu care urmează să semneze un contract valabil pe următoarele două sezoane. Sport Total FM l-a contactat pe directorul general al clubului CSM București, Bogdan Vasiliu, în legătură cu numele noului tehnician al echipei de handbal feminin, campioana României și a Europei, iar oficialul a confirmat informația aparută în cursul zilei de luni care l-a dat pe danezul Jakob Vestergaard revenit pentru doi ani la echipă. „Nu ne-am oprit aici! Mai avem ceva la juniori și la băieți … Eu sper ca băieții să nu ne dezamăgească. La fete, lotul este definitivat. Mai avem de rezolvat problema tehnicianului. Probabil că domnul Jakob Vertergaard va reveni la echipă!”, a declarat președintele clubului Bogdan Vasiliu, la „Trafic sport’.

„O să fie greu să repetăm performanțele

Oana Manea, pivotul echipei de handbal feminin CSM București, campioana României și a Europei, a vorbit despre fostul și viitorul antrenor al echipei, danezul Jakob Vestergaard, care va reveni la CSM, după ce între 2014 și 2015 a ocupat postul de director tehnic. Oana Manea și Jakob Vestergaard au colaborat în trecut și la Oltchim Râmnicu Vâlcea. „Am mai lucrat cu el în trecut și ne-am înțeles bine. Nu va depinde numai de el să repetăm performanțele din acest an, e ca și cum o luăm de la început. Important va fi ca echipa să fie echipa… O să fie destul de greu, pentru că anul ăsta am evoluat fără presiune. De la anul toți se vor aștepta să avem rezultate în țară și Europa și ne va fi mult mai greu.”, a declarat Oana Manea, la „Trafic sport”.

Cine este Vestergaard

Jakob Vestergaard s-a născut pe 3 ianuarie 1975 și este un antrenor de handbal din Danemarca. Începând din iunie 2012 și până în mai 2013, el a condus banca tehnică a campioanei României CS Oltchim Râmnicu Vâlcea, succedându-i lui Radu Voina. Anterior numirii la Oltchim, Jakob Vestergaard a fost antrenor secund la FC Midtjylland Håndbold, în primăvara lui 2012. Vestergaard a fost antrenor principal la Aalborg DH, începând cu pauza competițională de vară din 2011 și până în septembrie. Anterior, el fusese antrenorul principal al Viborg HK, din 2008 și până în aprilie 2011, când a fost concediat de echipa daneză. Contractul lui expira în vara lui 2011. De asemenea, Vestergaard a antrenat echipa națională de handbal feminin a Australiei, și a fost antrenor secund la echipele daneze Ikast Boarding Elite Handball și Viborg HK. Din vara lui 2014, a fost transferat definitiv la CSM București, în poziția de director tehnic peste toate echipele de handbal feminin, pentru a avea structura completă de conducere după modelul echipelor din Danemarca.