Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Sursa foto: Alexandru Fozocos

Vâlceni, pe podiumul Maratonului Rafael

Sursa foto: Alexandru Fozocos

În data de 20 octombrie a.c. s-a desfășurat o nouă ediție a Maratonului Rafael, eveniment cu caracter umanitar la care au luat startul sute de concurenți veniți din toate colțurile țării. Maratonul montan al fundației s-a desfășurat în pitoreasca regiune a Măgurii Codlea, cu plecare de la poalele muntelui, din zona Maial, cu trasee diferite în funcție de distanța parcursă, dar și cu grad de dificultate peste dealurile Holbavului și până la Ștrandul Codlea.

Cu începere de la ora 9, sute de sportivi din toată țara s-au aliniat la startul următoarelor curse: – Maraton (42 de km); Semimaraton (21 km); Cursa de 10 km; Cursa de 5 km; Cursa copiilor.

Evenimentul a fost unul caritabil, iar cauza pentru care maratoniştii au alergat este cea a persoanelor cu dizabilități asistate de Fundația Rafael.

Printre cei care au luat startul la cursele Maratonului Rafael, sunt şi vâlceni de-ai noştri care s-au întors victorioşi acasă, obţinând medalii la semimaratonul 21 km şi la cursa de 10 km. Alergatorii noştri de pe podium au fost Alis Pufu, care a obţinut la semimaratonul de 21 km Locul 1; Adelina Dina, a luat Locul 1 la cursa de 10 km şi Alexandru Fozocos, care a obţinut locul 3 la cursa de 10 km.

Performanța alergătorilor vâlceni de la Maratonul Rafael vine după o alta de la Vâlcea Forest Run – alergare și orientare sportivă, unde Alexandru Fozocos a alergat 21 km la semimaratonul montan, luând medalia de bronz (locul 3) și Bogdan Dina, care a luat locul 1 la cursa Forest Run de 10 km.

În data de 27 octombrie, alergătorii vâlceni vor participa la prima ediţie a Maratonului Straja, la Crosul de 13 km.