Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Văduva neagră pentru Deva

CSM s-a impus cu un gol marcat în prelungiri

 CS Municipal avea mare nevoie de un succes în meciul de pe propriul teren contra devenilor de la Mureșul, în derbiul pentru evitarea retrogradării. Ardelenii îi egalaseră la puncte pe olteni și au venit la Râmnicu Vâlcea deci și să nu piardă. Fostul internațional, Romulus Gabor, și-a așezat echipa ultra defensiv, cu o apărare pe mai multe linii și cu doar două vârfuri mai aproape de linia de mijloc a terenului. A ie șit un meci dominat cu autoritate de elevii lui Alin Artimon care, însă, nu au reu șit să deschidă repede scorul, așa cum și-au propus. Seria ratărilor a fost deschisă de Vasile, în minutul 7, vâlceanul șiutând în portarul advers din situație excelentă. Tot Vasile a încercat o execuție spectaculoasă câteva minute mai târziu dar mingea s-a dus aiurea și Deva a scăpat fără gol. 0-0 a fost și la pauză dar speranțele în victorie erau intacte. Atacurile oltenilor s-au întețit în partea a doua a întâlnirii. Probac, Vătăjelu și Dauda au avut șiansa să rezolve problema celor trei puncte puse în joc dar fiecare a ratat din situații clare. Când nimeni nu se mai aștepta și o parte a spectatorilor plecaseră deja de la stadion, a venit golul izbăvitor. În ultimul minut al prelungirilor, Vătăjelu, cel mai bun jucător de pe teren, a luat o acțiune pe cont propriu, a trimis o minge șiutată din partea stângă a atacului vâlcean și Văduva a deviat pentru 1-0. CSM a obținut astfel trei puncte mari în lupta de menținere în primul eșalon chiar dacă emoțiile sunt mari în continuare.

 Artimon îndeamnă la calm

 Tehnicianul principal al echipei CS Municipal, Alin Artimon, îndeamnă la calm pentru acest final de campionat: „Nu sunt magician, nu am o baghetă magică. Vom face totul treptat, sper să creștem în valoare și consistență a jocului de la meci la meci. Și în partida cu Mureșul s-a văzut că nu s-a mai jucat cu mingi aruncate pe vârfuri, cu mingi bubuite ci formația a încercat să paseze, să creeze presiune, să ducă jocul spre careul advers. Încă mai avem mult de muncă, fazele fixe de exemplu nu sunt exersate așa de bine. Eu sunt sigur că ne vom îndeplini obiectivul de salvare de la retrogradare, la Vâlcea este un lot tânăr, fără prea mare experiență dar avem fotbaliști dornici de afirmare, jucători cu valoare.” Chiar la prima partidă cu Artimon pe banca tehnică, asupra formației din Zăvoi au planat noi suspiciuni de implicare în mafia pariurilor. Presa centrală a scris că la meciul de la Târgoviște s-a dat un pont exact: „2 la pauză, 1 la final”. Până la urma așa a fost și desfășurarea celor 90 de minute, vâlcenii au condus la pauză cu 1-0 dar au pierdut la final cu 1-2. „Mă deranjează enorm că numele meu e implicat în această tărășenie. Nu am venit de la Timișoara la Vâlcea să pariez. Niciodată nu am fost implicat în jocuri de culise. Foarte bine putea să fie 1-1 la pauză, Chindia a avut ocazii mari. Foarte bine putea fi 2-0 pentru noi și atunci mai ieșea pariul ăla? La 2-1 am avut ocazie mare și noi. Hai să fim serio și, o echipă care joacă pentru pariuri așa procedează, își face ocazii de gol? „, a spus Artimon.

 Gogoșoiu s-a accidentat” la pauză

La pauza meciului dintre CS Municipal și Mureșul Deva antrenorul Artimon a gândit o schimbare care să revitalizeze atacul vâlcenilor, introducerea în teren a vârfului Gogoșoiu, revenit după o accidentare care l-a ținut în afara terenului o bucată bună de timp. Mare i-a fost mirarea să afle că nu mai poate face schimbarea cu pricina pentru că fotbalistul s-a accidentat la pauză. Gogoșoiu a încercat să reia din foarfece o centrare la încălzire, a căzut pe umăr și a fost transportat de urgență la spital. A fost diagnosticat cu luxație și timp de o săptămână va purta o fașă la umăr.

 Sâmbătă vine Juventus de București

 Sâmbătă, elevii lui Artimnon au de jucat un nou meci extrem de important, în compania bucureștenilor de la Juventus, și ei aflați în subsolul clasamentului. Și de această dată meciul este de șase puncte, presiunea fiind mai mare pe umerii vâlcenilor care joacă pe propriul teren. Un succes ar echivala pentru CSM evadarea din zona periculoasă în timp ce un eventual pas gre șit le-ar complica rău situația. În meciul din tur CS Municipal a reu șit să se impună cu scorul de 2-1. Partida vedetă a rundei va avea loc la Severin, acolo unde Gaz Metan și UTA Arad își dispută trei puncte importante în lupta pentru locului III al clasamentului care poate asigura promovarea în primul eșalon în cazul în care Timișoara nu obține licența.

 Prgramul etapei de sâmbătă:

 Arieșul Turda – Gloria Bistrița

CSM Juventus București

FC Bihor FC Argeș

Alro Slatina Mureșul Deva

FC Olt Chindia Târgoviște

Poli Timișoara Luceafărul Oradea

Unirea Alba Iulia FC Maramureș

Gaz Metan Severin UTA Arad

Vlad Soare