Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Un nou club sportiv în Vâlcea, în subordinea Consiliului Județean

Un club sportiv va fi înfiinţat în Vâlcea în subordinea şi cu sprijin financiar din partea Consiliului Judeţean, pentru început această nouă structură urmând să aibă echipe de baschet, volei şi fotbal, relatează Agerpres.

Înfiinţarea acestui club sportiv este prevăzută într-un proiect de hotărâre ce va fi supus votului consilierilor judeţeni vineri, 24 iunie, în cadrul şedinţei lunare a forului administrativ judeţean.

„Scopul principal al înfiinţării acestui club sportiv este evidenţierea şi crearea unui spirit comunitar vâlcean, prin apartenenţa la un club, un concept care în anul 2024 va împlini 100 de ani de tradiţie. De aproape 100 de ani, în judeţul Vâlcea se practică sportul organizat, iar acum, prin înfiinţarea unui club sportiv judeţean cu statut şi identitate proprie, încercăm să creăm un sens şi o coeziune în cadrul comunităţii sportive a judeţului, dar şi în rândul cetăţenilor vâlceni iubitori de sport”, se arată în referatul care însoţeşte propunerea înaintată consilierilor judeţeni de către conducerea CJ Vâlcea.

Noul club se va numi Club Sportiv Vâlcea – 1924, va avea culorile alb şi albastru, iar emblema va fi un cap de lup, cu referire la originea denumirii judeţului Vâlcea, care provine din cuvântul slav valk (lup).

Finanţarea noii structuri sportive vâlcene urmează să fie realizată din venituri proprii şi din subvenţii acordate din bugetul judeţului, obiectivul principal al acestui club fiind acela de a selecta tineri sportivi şi de a îi pregăti în vederea participării la competiţii interne şi internaţionale.