Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Un bărbat pivot la Oltchim Rm. Vâlcea

Galacticele de la Oltchim Rm. Vâlcea se află în mare dificultate după intrarea combinatului chimic în insolvență. Practic, la cea mai titrată echipă de club a României din toate timpurile nu mai sunt bani de salarii, iar asta se întâmplă cu câteva zile înaintea meciului decisiv contra campioanei Sloveniei, Krim Ljubljana. Un succes duminică, cu Krim, ar face ca Oltchim să acceadă în semifinale, iar de aici încolo totul este posibil, inclusiv ca trofeul Cupei Campionilor să ajungă la Vâlcea. De altfel,una dintre jucătoarele de bază, Aurelia Brădeanu, crede că fetele pot ajunge în finală fiindcă există un colectiv sudat, în ciuda unor defecțiuni. Ea a declarat: „Avem încredere în noi. Cred că putem juca și mai bine. Vârful de formă e gândit să fie prins în semifinale și apoi mai departe. Pentru noi, însă, important e următorul meci. Nu avem timp să ne relaxăm. După ce am pierdut primele două meciuri, am jucat mereu cu sabia deasupra capului, cum se spune. Nu am cedat însă presiunii.”

Banii sunt însă o problemă și președintele clubului, Petre Berbecaru, a pus cărțile pe masă: „Era greu să facem rost de bani în condițiile în care nu mai avem șianse la semifinale. Ce sponsor bagă bani într-o echipă fără rezultate? Așa însă, avem speranțe că lucrurile se vor rezolva, că această echipă va continua și nu va muri. E păcat, e unul dintre simbolurile României, o echipă care vorbește frumos despre sportul românesc”.

De la vorbe la fapte e însă drum lung. Cu cinci zile înainte de meciul care poate duce echipa în semifinale, nu sunt bani. În aceste condiții, cel care a intervenit a fost președintele Consiliului acestui județ sărac care este Vâlcea. Ion Cîlea va convoca Consiliul Județean în sesiune de urgență și va debloca suma necesară pentru ca jucătoarele să aibă salariile la zi. De bucurie, nu mai putem spune decât că Ion Cîlea este pivotul echipei în cursa spre Cupa Campionilor Europeni.

Criterii politice