Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: CSM Ramnicu Valcea

Ultimul cartuş, ultimul derby! Meci cu locul I pe masă!

Foto: CSM Ramnicu ValceaCâţi specialişti ar fi anticipat că CSM Râmnicu Vâlcea se va afla pe primul loc al Seriei de Vest a eşalonului inferior, după patru etape scurse din returului sezonului regulat? Probabil puţini, foarte puţini. Probabil nici mulţi dintre suporterii înfocaţi ai Viperelor Albastre nu visau la poziţia de lideră a ierarhiei, în faţa unor echipe ca FC Braşov, CS Mioveni, Universitatea Cluj sau, mai ales, Gaz Metan Mediaş. E drept că mai este mult de jucat din acest sezon, că meciurile infernale vin abia în turneul de play-off, că lupta pentru podium şi chiar pentru primele şase poziţii rămâne una extrem de echilibrată şi orice se poate întâmpla până la finele sezonului regulat. Cum a ajuns CSM în această poziţie? Simplu, Viperele Albastre nu au făcut nuntă după succese importante, chiar dacă ele au fost la Mioveni sau Târgovişte şi nici înmormântare după eşecuri cum au fost cele de la Caransebeş sau Braşov şi cel de „acasă” cu FCM Baia Mare. Alex Pelici şi compania au mers înainte, au continuat să muncească cu seriozitate, să rămână cu picioarele pe pământ şi să încerce să scoată maximum din fiecare partidă.

Cu titlul de „campioană de toamnă” pe masă

Duminică, de la ora 11.00, Stadionul Municipal din Zăvoi o să fie gazda unei partide pe viaţă şi pe puncte, care se va disputa cu titlul de „campioană de toamnă” pe masă. Faţă în faţă se vor afla ocupanta primei poziţii a clasamentului, CSM Râmnicu Vâlcea şi formaţia de pe locul secund, UTA Arad, o fostă lideră a clasamentului şi una din revelaţiile acestui sezon. Pentru a ierna în postura de lideri, elevii lui Alex Pelici au nevoie de un succes, la orice diferenţă de scor. Ar putea să îşi păstreze poziţia şi în cazul unui rezultat de egalitate, cu condiţia ca FCM Baia Mare să nu treacă la o diferenţă mai mare de două goluri de FC Bihor Oradea, pe propriul teren. E clar, însă, că nicunul dintre jucătorii echipei noastre nu ia în calcul decât victoria în ultimul meci al anului! Cu ajutorul suporterilor vâlceni care în mod sigur vor veni în număr mare la stadion, Dragoş Firţulescu, Octavian „Bebe” Vasile, Marius „Staikone”, Andrei Neagoe, Marius Tomozei şi compania pot aştepta sărbătorile de iarnă după o victorie mare şi meritată.

Egal în tur

Şi meciul jucat la Arad, în turul campionatului, a fost unul cât se poate de echilibrat, aşa cum se anunţă şi cel de duminică. Gazdele au condus cu 1-0 din minutul 25 iar vâlcenii au egalat cu un sfert de oră înainte de final, după reuşita „Vulpoiului” Marius Staicu. Viperele Albastre au jucat în inferioritate numerică finalul de partidă, după eliminarea căpitanului Ionuţ Stoica dar puteau da lovitura în prelungiri, atunci când Pîrvulescu a reluat puţin peste poartă după o pasă a lui Dragoş Firţulescu. Ambele formaţii vin după succese în campionat, arădenii contra sătmărenilor de la Olimpia, echipa noastră după trei puncte cucerite la Târgovişte, contra Chindiei. Aşadar, vă aştăptăm, cu mic, cu mare, la stadion pentru a-i ajuta pe elevii lui Alex Pelici să obţină un succes mare. HAI CSM, FORŢA VIPERELE ALBASTRE!

Rezultate:

Unirea Tărlungeni – CS Mioveni 0-0
Chindia Târgovişte – CSM Rm. Vâlcea 0-2
FC Bihor Oradea – FC Braşov 2-7
Metalul Reşiţa – FCM Baia Mare 0-2
FC Caransebeş – Şoimii Pâncota 1-2
UTA Bătrâna Doamnă – Olimpia S. Mare 4-1
Gaz Metan Mediaş – Universitatea Cluj 1-0

Clasament:

1. CSM Rm. Vâlcea   17 34 (+10)
2. UTA                     17 32 (+5)
3. FCM Baia Mare      17 32 (+2)
4. FC Braşov             17 31 (+8)
5. G.M. Mediaş          17 31 (+4)
6. Chindia                 17 29 (+2)
7. CS Mioveni            17 28 (+4)
8. Şoimii Pâncota       17 26 (-1)
9. Olimpia Satu Mare  17 25 (+1)
10. U Cluj                  17 23 (-7)
11. Unirea Târlungeni  17 13 (-14)
12. FC Bihor Oradea    17 13 (-14)
13. FC Caransebeş      17 10 (-14)
14. Metalul Reşiţa        17 1 (-20)
n Metalul Reşiţa a fost penalizată cu trei puncte după neprezentarea de la Satu Mare

Etapa viitoare, ultima care se va juca în 2015:

Şoimii Pâncota – Universitatea Cluj
CS Mioveni – Gaz Metan Mediaş
Olimpia Satu Mare – Unirea Tărlungeni
CSM Rm. Vâlcea – UTA Bătrâna Doamnă
FC Braşov – Chindia Târgovişte
FCM Baia Mare – FC Bihor Oradea
FC Caransebeş – Metalul Reşiţa

Pentru CSM au marcat în acest campionat: Staicu (13), Neagoe (4), Luduşan (3), Voinea (2), Tomozei (2), Firţulescu (2), Stoica, Dumitraşcu, Vasile, Cucui, B. Geantă.

Declaraţii:

„Am încheiat frumos acasă, dar putem încheia și mai frumos anul. Trebuie să ne mobilizăm la maxim la Râmnicu Vâlcea și să intrăm într-o binemeritată vacanță cu un rezultat pozitiv. Nu uităm nici că din ultimele trei deplasări am scos doar un punct, dar vrem să ne revanșăm acum. Apoi, așteptăm cadourile, iar la iarnă vom vedea cum vom aborda partea a doua a sezonului, fără a uita că principalul nostru obiectiv e ajungerea în play-off” – Roland Nagy – antrenor principal UTA Arad

„Încheiem acest an în faţa propriilor suporteri contra unei echipe solide care poate pune probleme oricărui adversar, UTA Arad. Ca de obicei, vrem să obţinem maximum şi din acest meci. Trebuie să fim concentraţi şi responsabili, să dăm dovadă de caracter şi să muncim mult. Sper ca băieţii să aibă parte de susţinere din partea spectatorilor pe care-i aşteptăm în număr mare la teren” – Alex Pelici – antrenor principal CSM Râmnicu Vâlcea

„Dacă nici acum nu suntem bucuroşi atunci când? La Târgovişte a fost o victorie muncită şi meritată, pe un teren foarte greu şi felicit întreaga echipă. Vrem să rămânem cu picioarele pe pământ şi să ne vedem de treabă în continuare pentru a ne clasa la finalul sezonului regulat pe un loc de play-off. Vrem să ne despărţim frumos de proprii suporteri şi să obţinem o nouă victorie, în faţa formaţiei UTA.” – Bogdan Medrea, preşedinte CSM Râmnicu Vâlcea.