Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Trupa lui Niculescu a bătut pe Dinamo!

CS Municipal a făcut o partidă de senzație contra bucureștenilor, întorcând rezultatul de la 0-1

 Oficialii de la CS Municipal au găsit o soluție excelentă pentru meciul de prezentare, înainte de startul oficial al sezonului în Liga a II-a. La insistențele lui Claudiu Niculescu, formația din Zăvoi a întâlnit una din echipele de tradiție ale fotbalului românesc, Dinamo București, în fața a peste 3500 de spectatori. Oaspeții și-au respectat promisiunea și au venit la Râmnicu Vâlcea cu lotul complet. Nu au lipsit cei doi internaționali ai lui Dinamo, Dragoș Grigore și Srghian Luchin, ambii convocați de Victor Pițurcă pentru dubla cu Ungaria și Turcia. De asemenea, în partea a doua a meciului a intrat și fotbalistul de legendă al grupării bucureștene, Ionel Dănciulescu, al doilea marcator din istoria fotbalului românesc. „Brigada Noastră” a fost la datorie și a făcut spectacol timp de 90 de minute în timp ce Dinamo a avut parte de o galerie formată din aproximativ 20 de persoane.

 Dinamo a început bine și a terminat în genunchi 

 CS Municipal a început timid. Elevii lui Claudiu Niculescu s-au organizat bine în apărare și au încercat să puncteze pe contraatac. Dinamo a mutat jocul spre careul advers dar nu a dominat cu autoritate. Chiar și așa, oaspeții au reu șit să puncteze de două ori. În minutul 23, Elton a șiutat inteligent de la marginea careului și Matache, mascat de funda și, nu a putut interveni. Cu zece minute înainte de pauză, Boubacar a reluat cu capul, imparabil, din interiorul careului și fosta campioană a României avea 2-0. Părea un meci la discreția dinamoviștilor. A urmat, însă, o a doua repriză miraculoasă pentru echipa din Zăvoi. În primele 25 de minute nu s-a întâmplat nimic notabil. Poate doar intrarea pe teren a lui Ionel Dănciulescu, aplaudat la scenă deschisă de spectatorii prezenți la întâlnire. De numai patru minute au avut nevoie vâlcenii pentru a răsturna situația de pe tabela de marcaj. În minutele 74, 76 și 78 Stoica, Lircă și Deaconescu au reu șit să înscrie și scorul a devenit 3-2 în uralele generale ale vâlcenilor. Dinamo a încercat să revină și să obțină măcar un rezultat de egalitate dar elevii lui Gheorghe Mulțescu nu au mai fost periculo și și CS Municipal a reu șit un succes mare cât roata carului.

 Mulțescu dă vina pe oboseală

 Tehnicianul oaspeților, Gigi Mulțescu, nu a părut marcat de eșecul usturător din Zăvoi. Antrenorul câinilor a declarat că înfrângerea vine în urma oboselii acumulate de elevii săi în catonamentul de la Poiana Brașov, acolo unde pune accentul pe pregătirea fizică: „CSM e o echipă cu un joc bun, solid, dar nu trebuie să cadă în euforia acestui rezultat, pentru că nu e adevărata noastră față. Este una dintre echipele cele mai bune care le-am văzut în momentul de față în Liga a II-a, dar altul era rezultatul dacă eram odihniți”. Altfel, antrenorul bucureștenilor a comentat și eventualul transfer al lui Ciprian Marica la marea rivală, Steaua București: „Ciprian este fotbalist profesionist. Normal că noi am avea mare nevoie de el, așa cum și Steaua are mare nevoie de el, pentru Liga Campionilor. Să vedem, însă, ce decizie va lua. Oricum, acum contează mai mult interesele nu inima, așa că nimic nu e exclus.”

Niculescu e mulțumit

Claudiu Niculescu, antrenorul principal de la CS Municipal, este mulțumit de treaba făcută de elevii săi în întâlnirea cu Dinamo București. „Un meci bun, pentru echipa mea au fost două reprize diametral opuse. În prima repriză, băieții mei au fost timorați de foștii mei colegi, s-au făcut multe greșeli individuale și nu numai. Repriza a doua a fost mult mai bună, consider că aceasta este adevărata față a echipei mele, am întors rezultatul și am mai avut ocazii. Era important pentru moralul lor să facă un rezultat bun împotriva lui Dinamo, le poate da încredere mare înaintea startului sezonului. Le transmit mereu că au valoare, calitate, dar fără muncă nu pot face rezultate, sunt foarte încrezător în această echipă. Avem jucători tineri, dar de mare talent și perspectivă, trebuie răbdare. Încă mai sunt în căutări pentru un post”, a spus fostul atacant al lui Dinamo. Tehnicianul vâlcenilor nu își uită trecutul dinamovist și speră ca Marica să nu ajungă în curtea Stelei: „Clar că Steaua ar avea mare nevoie de serviciile lui Ciprian. Vorbim de atacantul echipei naționale și nu e echipă din Liga I care să nu-l dorească. Nu-l văd, însă, în tricoul Stelei, mi s-ar părea foarte ciudat să se ducă în Ghencea. El decide dar eu îl șitiu de când avea 16 ani, era lângă mine și lângă Ionel Dănciulescu, îi stătea bine în tricoul lui Dinamo. Eu îl sfătuisc să rămână în străinătate, cred că are șianse să joace la o echipă dintr-un campionat puternic.” Altfel, despre Niculescu se spune că ar fi dorit pe banca tehnică a unei formații din primul eșalon. Corona Brașov, ultima clasată în Liga I, s-a interesat de serviciile „Lunetistului” dar acesta pare decis să continue pe banca tehnică a echipei vâlcene.

Dănciulescu a dat sute de autografe

 După terminarea celor 90 de minute ale meciului, fotbaliștii de la Dinamo au fost „vânați” de vâlceni pentru poze și autografe. Cel mai căutat elev al lui Gigi Mulțescu a fost atacantul de legendă al fotbalului românesc, Ionel Dănciulescu, cel care a zăbovit cel puțin o oră alături de iubitorii fotbalului din județul Vâlcea. „Danciu-Gol” și-a făcut timp pentru a conversa cu fostul său coleg de la Dinamo București, Claudiu Niculescu.

 O săptămână până la startul campionatului

 CS Municipal mai are la dispoziție o săptămână pentru a pregăti startul în noua ediție de campionat. Sâmbătă, formația din Zăvoi va evolua pe terenul formației FC Olt Slatina și își dorește un succes care so o propulseze încă din debut pe primele locuri ale campionatului. Meciul nu va fi deloc unul ușor, chiar dacă vâlcenii par favoriți, gruparea din Slatina fiind activă pe piața transferurilor, în pauza competițională. Printre alții, la FC Olt a ajuns golgheterul CSM-ului din sezonul trecut, Christian Nkongue.

 Victoraș Iacob a fost la un pas de CS Municipal

 Președintele echipei CS Municipal, Gheorghe Constantin, a dezvăluit faptul că gruparea din Zăvoi a fost la un pas de a-l convinge pe Victoraș Iacob să semneze pentru un sezon. „Am avut discuții cu Victoraș dar nu s-au concretizat. Poate nu am fost nici noi atât de insistenți pe cât trebuia, oricum el avea și alte oferte. Nu șitiu nici dacă era pregătit din punct de vedere fizic.”

 Egal în Giulești

 CS Municipal a jucat o nouă partidă amicală, în Giulești, în fața echipei Rapid București care va evolua în Seria I a eșalonului inferior după ce jucase și două etape din acest campionat al Ligii I. În fața unui public numeros, CS Municipal a deschis scorul în minutul 66, prin Codin, giuleștenii egalând patru minute mai târziu, prin Iacob. Iată cele două formații care au evoluat la București: Rapid: Drăghia – I. Voicu, Al. Iacob, Tânc, N. Vasile – Doman, Al. Coman, V. Negru, M. Stoica – Al. Ioniță, Ciolacu. Au mai jucat: Plopeanu, Fl. Matei, Martin, Pancu, Răduță, Cr. Matei, Dumitrescu, Grigore, Lazea, D. Nicolae

CSM: A. Popescu – Samson, Tătaru, Deaconescu, E. Stoica – O. Popescu, Neagu – A. Popa, Nilă, Briceag – Codin. Au mai jucat: I. Stoica, Bărbulescu, Lircă, Cataramă, B. Geantă, Negruț.

Nicu Tănase