Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Toți mă întreabă ce s-a întâmplat cu CSM

Denis Dumitrașcu este, fără doar și poate, unul dintre cele mai bune produse ale fotbalului vâlean din ultima perioadă. După destrămarea CSM-ului, Denis s-a transferat la Chindia Târgoviște, acolo unde a jucat titular în primul și singurul meci din 2017 jucat de Chindia.

– Denis, ți-a fost greu să pleci de la Vâlcea?

– Având în vedere faptul că am jucat, ca şi echipă de club, doar la CSM Râmnicu Vâlcea, mi-a fost puţin cam greu să plec de lângă familie, dar asta mă motivează şi o să mă facă din ce în ce mai bun. La Chindia m-am acomodat repede datorită colegilor, oamenilor de la club şi cred că este o schimbare benefică pentru mine. În primul rând îmi doresc să fiu sănătos şi să îmi ajut echipa să câştige cât mai multe meciuri. Cu siguranţă că, dacă o să am prestaţii bune, o să existe un interes pentru mine de la Liga 1 sau din străinătate. Iau lucrurile pas cu pas, nu vreau să sar etape, vreau să mă pregătesc cât mai bine şi să joc cât mai multe meciuri.

– Te-au întrebt cei de la Târgoviște despre CSM?

– Oriunde am mers am fost întrebat ce s-a întâmplat la CSM. E şi normal să fie aşa, echipa devenise una importantă în Liga a II-a şi în fotbalul românesc. Le-am răspuns că la Vâlcea au fost mai importanţi banii decat fotbalul… Este adevărat că fără bani nu poţi face performanţa, dar nu trebuie să dăm nici în cealaltă extremă. Sunt convins că o mare parte din fotbaliştii vâlceni ar fi continuat la CSM, chiar şi în condiţii financiare nu foarte avantajoase, dar aşa a fost să fie…

– Cu cine ai rămas prieten de la fosta formație din Zăvoi?

– Întotdeauna am rămas prieten cu toţi colegii, nu numai de la Vâlcea, de la CSM, ci şi cu cei de la loturile naţionale. Nu se ştie niciodată ce o să fie, poate pe viitor o să ne regăsim în aceeaşi echipă, poate chiar la Râmnicu Vâlcea. Normal că îmi doresc asta, la CSM au jucat fotbalişti de valoare, fotbalişti cu un caracter deosebit. De la CSM îmi vor lipsi oamenii din conducere, de la stadion şi de lângă echipă. Este adevărat că toate clipele, bune şi mai puţin bune, trăite în vestiarul peste care acum s-a pus o cortină neagră, o să rămână în amintirea mea. Au fost multe meciuri frumoase, trăite cu emoţii, au fost campionate încheiate bine dar şi unele în care se putea face mai mult. A fost o perioadă frumoasă din cariera mea. Sunt jucător profesionist, o să mă bucur în continuare ca pot să joc fotbal şi o să dau totul la fiecare echipă la care o să evoluez pentru a ajunge la un nivel înalt.

– Cei ai găsit la noua ta echipă?

– La Chindia este un grup unit şi valoros. Fiecare dintre noi ne gândim să ne clasăm la sfârşitul campionatului pe un loc fruntaş. Ne-am pregătit bine în această pauză competiţională şi sper ca acest lucru să se vadă în meciurile oficiale. În liga a doua nu este o diferenţă mare între echipe. Este important să începem cu o serie de victorii. Trebuie să luăm fiecare meci în parte şi să scoatem maximum, iar la sfârşitul campionatului sunt sigur că o să ne îndeplinim obiectivul.

– O să mai avem fotbal la Vâlcea?

– Părerea mea este că o să fie greu să mai avem, la Vâlcea, fotbal la un nivel mai înalt de liga a 3-a . Într-un oraş unde pe Stadionul Municipal (principala atracţie a celor mici pentru a face sport) s-a pus lacătul, unde fotbalul se mai practică doar la turnee amicale în sală sau pe terenurile sintetice private, o să fie anevoios drumul spre performanţă. Îmi doresc ca peste ceva ani părerea mea să fie contrazisă prin fapte! Am şi un mesaj pentru iubitorii de fotbal din Râmnicu Vâlcea. Mă gândeam acum la exemple precum U Cluj sau Rapid. Am văzut oameni ieşind în stradă şi cerând ca echipele lor să nu se desfiinţeze. Nu te gândi că aş fi vrut ca oamenii din oraş să iasă în stradă, dar cred că asta demonstrează unde sunt cei care iubesc cu adevărat fotbalul. În afară de oamenii apropiaţii echipei, galeria şi o parte din spectatorii prezenţi la meciuri, nu prea cred că există iubitori de fotbal. Am simţit asta la multe meciuri de pe propriul teren, chiar şi din partea presei, indiferent de locul bun sau rău pe care ne situam în campionat. Sper ca timpul să le rezolve pe toate. Un ultim mesaj pentru iubitorii de fotbal din Râmnic şi nu numai. Luaţi-vă copiii din faţa calculatorului şi mergeţi cu ei să facă sport, fie el handbal, baschet, atletism sau chiar fotbal!.