Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Suporterii Oltchimului, ignorați de oficialitățile locale

nimeni nu s-a sinchisit să stea de vorbă cu iubitorii handbalului care vor să salveze Oltchimul

 Membrii Ligii Suporterilor Vâlceni s-au strâns luni, în centrul Râmnicului la „Ceas” pentru a participa la un miting de susținere a echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflată în pragul falimentului. Suporterii au sperat să li se alăture și oameni obișnuiți, iubitori ai handbalului feminin dar și oficialități locale sau personalități ale municipiului și ale județului. Din păcate, nu au avut sorți de izbândă. Exceptându-i pe reprezentanții presei locale și naționale și pe fostul deputat, Sami Vâlcu și consilierul județean, Romulus Bulacu, personalitățile au lipsit. De asemenea, puțini oameni obișnuiți au participat la protestul LSV.

 Prefectură – Primărie, liniște totală

 După ce au scandat timp de o jumătate de oră și și-au afișat banerele pe care scria „Salvați handbalul vâlcean”, „Vâlcea nu moare”, „Vâlcea egal Oltchim”, microbiștii au plecat spre Prefectura Vâlcea, în timp ce șioferii din trafic i-au acompaniat și oamenii de la geamurile apartamentelor i-au aplaudat. Scandările au continuat și în fața Prefecturii dar nimeni nu i-a băgat în seamă pe membrii LSV. Scenariul s-a repetat și în fața primăriei. Nici de această dată conducerea municipiului nu s-a sinchisit să primească o delegație a protestatarilor. Punctul final al mitingului a fost sala polivalentă Traian, acolo unde au fost arborate steagurile și banerele. „Până această sală nu se va dărâma, handbalul din Vâlcea nu moare. Suntem dispu și să sprijinim și o echipă formată din junioare. Numai să nu se desființeze clubul, ar fi o mare ru șine pentru Râmnicu Vâlcea și pentru tot județul. În toată România și în toată lumea despre Vâlcea s-a auzit grație echipei de handbal, acum nimeni nu face ceva să o salveze”, au spus iubitorii handbalului care au participat la marș.

 Au depus o petiție la Primărie și Consiliul Județean

 Prin intermediul unui comunicat de presă, Liga Suporterilor Vâlceni anunță că a depus o scrisoare deschisă la Primăria Râmnicului și la Consiliului Județean Vâlcea: „În urma mitingului „NOUĂ NE PASĂ DE HANDBAL”,  desfășurat în data de 10.06.2013 despre care presa locală și centrală a fost informată și la care presa a participat în număr foarte mare (ținem să mulțumim pe această cale) dorim să vă informăm următoarele: Din partea autorităților locale nu a existat nicio persoană care să discute cu cei prezenți la miting sau cu o delegație a suporterilor, fapt pentru care Liga Suporterilor Vâlceni a depus astăzi 12.06.2013 scrisori deschise la Primăria Rm. Vâlcea și Consiliului Județean Vâlcea prin care solicităm punctul dumnealor de vedere cu privire la situația în care a ajuns sportul vâlcean. În continuare spicuim din documentul trimis autorităților locale: „Liga Suporterilor Vâlceni este o organizație non-guvernamentală constituită prin asocierea iubitorilor sportului din municipiul și județul nostru, având ca principal scop susținerea activității sportive din județ prin participarea la jocurile echipelor de fotbal, handbal, volei etc., organizate atât în Vâlcea cât și în afara județului. Constatăm cu îngrijorare faptul că există riscul real în Vâlcea să nu mai funcționeze nici o echipă în Liga Națională la niciun sport de echipă.

În ceea ce ne privește am organizat în ziua de 10 iunie 2013 un miting de sensibilizare a autorităților locale îndemnând pe acestea să se aplece asupra situației dezastruoase a sportului vâlcean și am insistat ca măcar echipa de handbal, palmaresul și tradiția acestuia să fie salvate. Națiunea română, dincolo de educație și de cultură are nevoie și de sport. Numeroasele probleme cotidiene, lipsa din ce în ce mai mare a locurilor de muncă și a înăspririi condițiilor de viață, pot fi „îndulcite” cu rezultate sportive și ne fac să uităm de greutățile familiale și de grija zilei de mâine. Nu lăsați sportul vâlcean să moară! Nu tratați cu indiferență o problemă care privește o masă largă de cetățeni ai Vâlcii. Menționăm că acțiunile noastre de susținere a sportului vâlcean vor continua până când avem certitudinea că din partea dumneavoastră s-a întreprins ceva concret, respectiv:

– participarea echipei Oltchim în Liga Națională prin oferirea unui suport financiar suficient desfășurării activității

– susținerea echipelor de fotbal pentru promovarea în primul eșalon

– susținerea activității de volei feminin din cadrul C.N. Mircea cel Bătrân cu participarea acestora în Divizia A sau Liga Națională

– înființarea unei echipe de baschet

– susținerea sportului juvenil la toate nivelurile de vârstă în șicoli și clubul sportiv șicolar precum și în cluburile private organizate pe diferite ramuri sportive.

– susținerea tuturor sportivilor angajați în sporturile individuale și

care reprezintă cu cinste județul

– determinarea D.J.T.S.Vâlcea să se implice mai mult”

 Adio Liga Campionilor!

 Oficialii de la CS Oltchim au anunțat oficial că echipa nu va fi înscrisă în viitoarea ediție a Ligii Campionilor. „Termenul-limită la EHF era de 11 iunie. Noi am sperat că vom găsi o soluție financiară până în 10 iunie, dar a devenit clar că nu vom avea sprijinul financiar de care avem nevoie. Astfel că, echipa nu va participa în Liga Campionilor, am și anunțat federația europeană. Cât despre Liga Națională, nu pot spune nimic acum. Termenul de înscriere este de 30 iunie, conform anunțului FRH, iar până atunci încercăm să facem pas cu pas totul”, a declarat Andrei Luca, vicepreședintele formației vâlcene. Luca a mai precizat că nici una dintre jucătoarele aflate încă sub contract, adică Iulia Curea, Iulia Managarova, Nicoleta Safta, Daniela Băbeanu și Eliza Buceschi, nu au anunțat oficial că ar urma să plece la o altă echipă. „Nu vreau să comentez ce se scrie și ce zvonuri sunt despre jucătoarele noastre aflate sub contract. Noi nu am primit nicio informare oficială din partea lor, e tot ce pot spune în prezent”. Oltchim ar putea fi amendată de Federația Europeană de Handbal cu o amendă drastică, 50.000 de euro. În plus, gruparea vâlceană poate primi interdicție de a participa în cupele europene, timp de trei ani. „Deocamdată, Oltchim este înscrisă în următoarea ediție a Champions League iar noi avem termen până la 12 iunie ca să confirmăm participarea. Ori, dacă echipa nu dispune de fonduri și va spune pas competiției, atunci va fi și suspendată drastic și amendată de federația de specialitate”, a anunțat președintele FRH, Cristian Gațu. Șeful handbalului românesc a mai precizat că locul Oltchimului în Ligă nu poate fi luat de o alta formație. „În ediția următoare a Champions League doar Oltchim poate participa, pentru că și-a câștigat acest drept după câștigarea campionatului. Deci, nu poate fi înlocuită de nicio altă echipă. Astfel, vom pierde un loc anul acesta”, a spus Gațu.

Vlad Soare