Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Succes și la Brașov

campioanele au trecut cu emoții de echipa antrenată de Mariana Târcă

După ce s-au întors de la Podgorica, handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea s-au dus la Brașov, pentru întâlnirea de campionat în fața gazdelor de la Corona. Mai proaspete, elevele Marianei Târcă au făcut un meci mare și le-au pus chimistelor probleme reale. Oltchim a început mai bine, a avut și patru goluri avans în prima repriză apoi a scăzut turația motoarelor și la pauză a fost 13-17. În partea a doua a întâlnirii Vâlcea a jucat destul de slab. Corona a recuperat gol după gol și a egalat la 22, apoi a mers cap la cap cu semifinalista Ligii Campionilor. Tot egal era și cu cinci minute înainte de final, 29-29, moment din care Oltchim a apăsat pe accelerație și a profitat de posibilele emoții ale elevelor Marianei Târcă. La final a fost 35-31 și gruparea vâlceană rămâne cu punctaj maxim în întrecerea internă.

Pentru Corona au jucat:

Portari: Dedu (10/38), Guiu (0/6), Neagoe (0/1). Marcatoare: Apetrei (10/10), Chiper (7/13, 4/4 la 7m), Zamfir (6/13), Pricopi (5/9, 1/1 la 7m), Hotea (2/2), Burghel (1/4). Au mai evoluat: Șorodoc, Cherescu, Din, Seifer. Aruncări de la 7m: 5 primite, 5 transformate. Antrenoare: Mariana Târcă. Pentru Oltchim au jucat: Portari: Dinu (7/19), Tolnai (3/16), Smedescu (0/3). Marcatoare: Băbeanu (7/7, 5/5 la 7m), Farcău (6/7), Managarova (5/7), Brădeanu (5/8), Chirilă (4/6, 1/1 la 7m), Manea (3/3), Vetkova (2/2), Vizitiu (2/5), Elisei (1/2). Au mai evoluat: Nechita (0/3), Ozel (0/1). Aruncări de la 7m: 6 primite, 6 transformate. Eliminări: Manea, Vetkova. Antrenor: Radu Voina. ,,A fost un antrenament bun pentru noi. Bravo Brașovului, pentru că am văzut o echipă tânără, de perspectivă. Sper să rămână toate fetele la Brașov și în anii următori acestă echipă să redevină ce a fost. Deocamdată sunt și de la Brașov convocate în echipa națională, iar pentru ce va fi mai târziu vom vedea, sau vor vedea cei care vor urma la conducerea echipei naționale. Nici un meci nu seamănă cu altul, dar, în orice caz, dacă jucăm cu Gyor la fel cum am jucat azi, nu vom avea mari șianse în semifinale. Oricum, sper ca fetele să se mobilizeze altfel, pentru a reu și ceva mai mult”, a spus la final Radu Voina. „Le felicit pe jucătoarele noastre, pentru maturitatea de care au dat dovadă, pentru comportamentul lor, pentru dăruire. Dacă cei care au grijă de noi, au și răbdare cu noi, prevăd un viitor foarte frumos pentru această echipă. Ne mai trebuie câteva jucătoare de valoare, pe care să le atașăm acestui nucleu și sunt convinsă că acestă echipă va arăta foarte frumos în viitor. Dacă fetele noastre ar juca așa meci de meci, am vorbi mereu la superlativ de această echipă. Este o dorință a mea, dar și a fetelor și pentru asta muncim din greu. Le felicit pe jucătoarele de la Oltchim, care au șianse și în semifinale. Va fi greu, însă sunt convinsă că dacă vor avea acea dorință de victorie, vor reu și și acest lucru ar fi o mare bucurie pentru handbalul nostru”, a completat Mariana Târcă.

 Oltchim și-a tras portar din Franța – Amandine LEYNAUD

Campioana României la handbal feminin, Oltchim, a reu șit să transfere a doua handbalistă de la Metz, cea mai bună echipă din Franța. Astfel, după Pineau, oficialii vâlceni au convins-o și pe Amandine LEYNAUD să semneze un contract valabil pe un sezon cu drept de prelungire. Noul portar al echipei vâlcene este viceampioană mondială la CM din Brazilia și are 26 de ani. „Sunt foarte fericită și satisfăcută de faptul că acest transfer a devenit realitate deoarece este o plăcere și onoare totodată pentru mine să mă înscriu într-un club atât de cunoscut și experimentat ca Oltchim Rm. Vâlcea. Au fost numeroase momente de care m-am bucurat la clubul meu Metz, dar am șitiut imediat că o să îl schimb din momentul în care am primit o ofertă concretă de la Vâlcea. Aș vrea să mulțumesc celor de la Metz că au acceptat și respectat decizia mea de a părăsi clubul francez fără a-mi da senzația că ar fi supărați datorită transferului, ba, mai mult, mi-au urat mult succes în cariera pe care o voi dezvolta în România. Au înțeles faptul că sunt jucătoare profesionistă care își dorește întotdeauna să câștige cele mai importante titluri, iar în cazul de față îmi doresc Liga Campionilor. De și atât eu cât și agenția care mă reprezintă am fost contactați în ultimele săptămâni de mai multe cluburi, conducerea din Vâlcea a reu șit să mă convingă destul de ușor de faptul că Oltchim este cea mai bună decizie pentru mine. Au fost foarte direcți și corecți în timpul negocierilor și ce m-a bucurat a fost faptul că ei au prezentat un plan foarte detaliat și clar privind atingerea obiectivelor de performanță propuse. Pentru mine, cel mai important obiectiv este Liga Campionilor! Este visul meu și asigur pe cei din jurul clubului, incluzând și spectatorii, că voi lupta din răsputeri pentru câștigarea Ligii. Totdeauna, decizia de a părăsi propria-ți țară și continuarea carierei peste hotare este foarte dificilă, mai ales când stai departe de toți cei care ți-au fost aproape în ultimii ani, dar am fost bucuroasă când am aflat că Allison Pineau va face parte și ea din echipă și că preparatorul fizic este francez ca și mine, deci minim două persoane le voi avea aproape încă din prima zi. Ei vor înțelege indicațiile mele oferite din poartă, nu?! Sunt deja foarte entuziasmată și abia aștept să încep pregătirile pentru noul sezon împreună cu jucătoarele atât de valoroase care alcătuiesc echipa Oltchim, iar pentru ele, începând din acest moment, le urez mult succes și le țin pumnii în semifinală și jocurile rămase de disputat”, a declarat franțuzoaica pentru site-ul oficial al Oltchimului.

 Paula Ungureanu vrea să revină pe teren

 Portarul Oltchimului, Paula Ungureanu, pare decisă să revină cât mai repede pe teren. ,,Am venit să le văd pe fete și să văd acest meci și mă bucur că a fost un spectacol. Mai am puțin și voi intra din nou pe teren. Fetele au muncit mult în ultima vreme, pe mai multe fronturi și trebuie să recunoaștem că nu este ușor să vii direct de la aeroport și a doua zi să joci. Este un mare efort și cu toate acestea, fetele au luptat și au făcut spectacol. Le felicit și îmi doresc mult de la meciurile cu Gyor”, a spus proaspăta mămică, chiar după meciul de la Brașov.

Și Meiroșu are rubeolă

 După Ekaterina Vetkova, o altă jucătoare din lotul Oltchimului a contactat o boală contagioasă. Adina Meiroșu, care tocmai revenise după o accidentare mai veche, a fost diagnosticată cu rubeolă și a ratat convocarea la echipa națională care pregătește dubla manșă contra Serbiei. Se speră, însă, în recuperarea Adinei înainte de meciul tur cu ETO Gyor din semifinalele Ligii Campionilor.

S-a accidentat și Jovanovic

 Meciul de la Podgorica s-a terminat rău pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea nu numai din cauza scorului de la final. Una dintre cele mai bune jucătoare ale campioanei României, Marija Jovanovic, s-a accidentat și este incertă pentru meciul tur cu ETO Gyor din semifinalele Ligii Campionilor. Ea a fost agățată în săritură de o adversară, în repriza a doua, și nu a mai putut fi folosită de antrenorul Radu Voina până la final. „Din păcate, se pare că are ceva probleme la ligamentele umărului drept. Doctorii i-au recomandat două săptămâni de pauză. A venit în România deja, începe recuperarea și sperăm să se refacă repede”, a declarat președintele Oltchimului, Petre Berbecaru. Jovanovici a trebuit să renunțe și la echipa națională, neputând să evolueze în meciurile cu Rusia din preliminariile CE 2012.

Vlad Soare