Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Știri pe scurt

CSM a pierdut în fața Corvinului

 CS Municipal a jucat un nou meci amical, în această pauză competițională, în fața formației de Liga a III-a, FC Hunedoara. Oaspeții s-au impus clar, cu scorul de 5-2, după ce au condus și la pauză cu 4-1. Golurile vâlcenilor au fost marcate de Cristian N’Kongue, fotbalist aflat în probe și Traore. Tehnicienii vâlceni au folosit următoarea echipă: Chiriță, Eremia, Mitu, Bengali, Ionescu, Văduva, Pârvu, Nicolae, Pribac, Ene și Gogo șiu. Au mai intrat: Tufi și, Zaharia, Maktar, N’Kongue. CS Municipal mai are la dispoziție o săptămână și jumătate pentru a pregăti debutul în returul campionatului eșalonului secund la fotbal.

Vâlcenii, invitați în excursie la Podgorica

Suporterii Oltchimului au șiansa să fie alături de campioane și la ultima partidă a grupelor, la Podgorica. Deplasarea va avea loc în perioada 9-12 martie, plecarea urmând să se facă de la Rm. Vâlcea vineri, 9 martie, de la ora 20:00. Fanii vor avea posibilitatea să viziteze Coasta Dalmației. Meciul va avea loc pe 11 martie. Prețul excursiei este de 135 de euro de persoană și include două nopți de cazare la un hotel de patru stele, două mese și transportul. Cei interesați pot obține mai multe informații la numărul de telefon 0740-901111.

Se schimbă sistemul la Liga a IV-a

La ultima Adunare Generală a Asociației Județene de Fotbal Vâlcea s-a stabilit ca din viitorul sezon al campionatului Ligii a patra să se facă două serii, fiecare cu câte 14 sau chiar 16 formații. Se vor disputa fie 13 etape tur și 13 etape retur, fie 15 etape tur și 15 etape retur. La finalul campionatului regulat, ocupantele primelor două locuri vor disputa semifinalele (în cruciș) tut retur cu ocupantele locurilor 1 jucând returul semifinalei pe teren propriu. Ca de obicei, campioana județului va reprezenta Vâlcea la barajul de promovare în Liga a III-a. Interesant de văzut este dacă se vor găsi minimum 28 de formații care să își dorească participarea în Liga a IV-a. O altă noutate importantă este reînființarea campionatul de juniori la Liga a IV-a, acesta urmând să aibă 4 serii a câte 8 echipe împărțite pe criterii geografice și va începe în martie anul viitor. Returul campionatului din Liga a IV-a va începe pe 10 martie, cu o săptămână mai târziu decât era programat inițial.

Surprize în Liga Națională de handbal

Liga Națională de handball feminin a programat o nouă etapă. Oltchim ar fi trebuit să joace pe propriul teren contra bucureștencelor de la CS Municipal, meciul fiind amânat pentru data de 7 martie, având în vedere că vâlcenele au jucat la Metz, în Liga Campionilor. Runda nu a fost lipsită de surprize, cea mai importantă dintre ele fiind înfrângerea brașovencelor de la Corona în deplasarea de la Roman. De asemenea, HC Zalău nu a reu șit decât un rezultat de egalitate pe terenul formației Universitatea Neptun Constanța. Iată rezultatele complete ale etapei cu numărul XVII:

Universitatea Constanța HC Zalău 24-24

HCM Roman Corona Brașov 22-20

Oțelul Galați HCM Bacău 33-24

CSM Ploiești Dunărea Brăila 24-30

Cetate Deva HCM Baia Mare 27-23

Oltchim Râmnicu Vâlcea a rămas pe primul loc al clasamentului, cu 28 de puncte, chiar dacă are nu mai pu șin de trei meciuri mai puțin disputate față de ocupanta locului secund, HC Zalău.

Vlad Soare