Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Start spre Liga I!

CS Municipal debutează sâmbătă în noua ediție de campionat pe terenul slătinenilor de la Oltul după meciurile excelente cu Dinamo și Rapid, toată lumea se gândește la un succes

 Pauza competițională a fost mai lungă ca de obicei pentru formațiile înscrise în eșalonul al doilea la fotbal. Luni întregi nu s-a șitiut componența seriilor, datele de disputare ale turului de campionat și nici măcar modul în care se vor decide formațiile care vor promova și care vor retrograda. Tehnicienilor li s-a dat planul de pregătire peste cap, au trebuit să găsească mulți adversari pentru meciurile amicale și să recalculeze perioada în care așteptau un vârf de formă de la elevii lor. Până la urmă Federația Română de Fotbal a decis să se meargă tot pe două serii, nu pe una cum cereau o parte dintre conducători iar finalul să fie decis prin turnee de play-off și play-out. Câștig de cauză vor putea avea, astfel, grupările care au loturi numeroase, având în vedere că pe parcursul celor două tururi și două retururi pot apărea numeroase accidentări și suspendări. CS Municipal, grupare care a preluat pe FC Damila, cu antrenori, jucători și staff, are obiectiv clar promovarea în prima ligă, acolo unde fotbalul vâlcean nu a mai fost din 1987. Dacă vor reu și numai Claudiu Niculescu și compania pot demonstra.

 Debut în Oltenia, la Slatina

 Accederea la „masa bogaților” se va decide în mare parte în Oltenia, regiune din care provin multe dintre formațiile din Seria a II-a și unde sunt echipele cu pretenții. În meciul de debut, CS Municipal se deplasează la Slatina, pentru întâlnirea cu Oltul din localitate. Cum Miță Deaconescu și compania vin după un egal pe terenul lui Rapid București și o victorie pe propriul teren cu Dinamo, toată lumea așteaptă un succes concludent în fața Oltului. Totu și, gazdele pot fi o nucă greu de spart, mai ales că au fost active pe piața transferurilor în pauza competițională. Printre alții, la Slatina a ajuns unul dintre golgheterii campionatului din ediția trecută, Christian Nkongue, fotbalist care a evoluat pentru vechiul CSM, patronat de Cătălin Rufă.

 „E bine că adversarii nu ne consideră favoriți”

 Chiar dacă și-au manifestat pe față dorința de a ajunge în Liga I, oficialii din Zăvoi se bucură că CS Municipal nu este considerată o favorită la promovare. „Trebuie să ne facem treaba, să adunăm puncte și să fim în față după turul de campionat. Pe mine mă bucură faptul că despre CS Municipal nu se vorbește ca despre o favorită la promovare. E mai bine așa, de și eu cred că după parcursul Damilei din sezonul trecut toate adversarele își vor lua măsuri sporite de prevenție când joacă împotriva noastră. Am încredere deplină în Claudiu Niculescu, eu cred că este antrenorul perfect pentru echipa noastră. Tranferurile pe care le-am realizat în această pauză competițională au fost dorite de Claudiu, el răspunde pentru cei care au venit și pentru rezultate”, a declarat Gheorghe Constantin, președintele executiv al clubului vâlcean. De partea cealaltă, fotbaliștii de la Oltul Slatina nu se tem de CS Municipal. „Ne așteaptă un meci greu, CSM Râmnicu Vâlcea este o echipă bună, dar nimeni nu e de speriat. Am jucat bine în amicale, chiar dacă unele le-am pierdut, era normal, cu atâția jucători noi, până se pun toate la punct. În această săptămână vom pregăti meciul, iar la ora jocului va fi foarte bine. Un meci nu seamănă cu celălalt, într-adevăr ne-a afectat jocul pierdut în Cupă, dar trebuie să treci peste momentele grele, să te remontezi pentru meciul următor. Nu șitiu dacă CSM Râmnicu Vâlcea este mai puternică decât anul trecut pentru că nu i-am văzut în niciun amical, am văzut doar rezultatele, jocul în sine nu l-am văzut. Rezulatele au fost bune, și mai puțin bune, la fel ca și la noi, nu pot să vorbesc despre o echipă pe care nu am văzut-o. Eu cred că suporterii ne vor primi bine, va fi o atmosferă frumoasă, vor veni mulți, pentru că eu cred că au înțeles că prin venirea atâtor jucători se dorește un lucru bun și ar trebui să fie lângă noi”, a spus pentru „Gazeta Nouă” unul dintre fotbaliștii emblematici de la Oltul, Cosmin Crușoveanu.

 Nu suntem în cărți pentru televizări

 CS Municipal nu pare a prezenta mare interes pentru televiziunile care vor transmite meciurile din Liga a II-a. Deocamdată, numai televiziunea națională și-a manifestat intenția de a da în direct partide din cele două serii și, așa cum era normal, Rapid București este formația care prezintă cel mai mare interes dar CS Universitatea Craiova, echipa patronată de primăria din Bănie, este singura care a semnat un contract. Potrivit conducerii de la TVR, alte cinci echipe poartă negocieri intense. Dezavantajul CSM-ului este și faptul că stadionul unde își joacă meciurile de pe propriul teren nu deține o instalație de noctură și nu poate organiza meciuri după lăsarea întunericului. De asemenea, un alt dezavantaj important este faptul că la Râmnicu Vâlcea nu există un studio teritorial al TVR România.

 Vechiul CSM joacă la Târgu Mureș

 Fostul CS Municipal, acolo unde evoluează mulți jucători vâlceni, va debuta cu un meci tare, la Târgu Mureș, una dintre formațiile care se pot implica în lupta pentru promovarea în primul eșalon. Cea mai interesantă partidă a rundei este cea de la Craiova, acolo unde CS Universitatea, echipa patronată de primăria din Bănie va primi vizita Gloriei Bistrița, echipă cu vechi stagii în primul eșalon, care își dorește revenirea rapidă la „masa bogaților”. În fine, cealaltă grupare a Craiovei, FC Universitatea, debutează pe terenul Olimpiei Satu Mare, echipă promovată din Liga a III-a.

 Componența seriei a II-a:

 Gloria Bistrița

Metalul Re șița (fosta Damila)

UTA

FCM Tg. Mureș

CSM Rm. Vâlcea

Alro Slatina

FC Bihor

CS Mioveni

CS U Craiova

FC U Craiova

Olimpia Satu Mare

Minerul Motru

 Etapa 1

 FC Bihor – UTA

Alro – CSM Rm. Vâlcea

Minerul Motru – CS Mioveni

CS U Craiova – Gloria Bistrița

Olimpia – FC U Craiova

FCM Tg. Mureș – Metalul Re șița

 Etapa 2

CSM Rm. Vâlcea – FC Bihor

CS Mioveni – Alro

Gloria Bistrița – Minerul Motru

FC U Craiova – CS U Craiova

Metalul Re șița – Olimpia

UTA – FCM Tg. Mureș

Nicu Tănase