Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Sold-out la Oltchim-Gyor

organizatorii au vândut toate biletele pentru meciul tur al semifinalei Ligii Campionilor la handbal feminin

 Tichetele la prima manșă a semifinalei dintre Oltchim Rm. Vâlcea și Gyor, programată pe 6 aprilie, de la ora 18:00, în Sala Polivalentă din Capitală, s-au terminat în doar o zi și jumătate! Marți, la ora 14:00, firma care s-a ocupat cu comercializarea tichetelor a anunțat că toate cele 5.138 de bilete au fost vândute. Luni, în prima zi, tichetele au fost puse în vânzare exclusiv la Rm. Vâlcea. Din totalul de 5.138 de tichete, clubul a anunțat că s-au comercializat nu mai puțin de 3.283. Restul de 1.855 au fost puse în vânzare marți, la ora 10:00, online. În doar patru ore, biletele rămase au fost epuizate. În aceste condiții, Oltchim-Gyor se va disputa cu casa închisă, campioana României reușind să scoată din vânzarea biletelor aproximativ 10 miliarde de lei noi, adică mai bine de 200.000 de euro. Interesant este că polivalenta bucureșteană va înregistra un nou record de audiență.

 De ce au ales Bucureștiul

 Oficialii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au anunțat printr-un comunicat de ce au ales ca meciul să se joace la București după ce inițial se decisese ca Sala Polivalentă Traian să fier gazdă. „Legat de locul desfășurării jocului din 6 aprilie, așa cum EHF a insistat pe crearea unei audiențe din ce în ce mai mare pentru promovarea handbalului feminin, datorită interesului mare pe care îl preconizăm la jocul nostru dar și din rațiuni economice pentru că este șitiută situația precară financiar a clubului, vă informăm că acesta este Sala Polivalentă din București cu 5211 locuri (comparativ cu cea din Vâlcea 3100 locuri). Înțelegem și noi la rândul nostru că va fi greu pentru spectatorii din Râmnicu Vâlcea să se deplaseze la București, că acest joc poate însemna un efort financiar în plus dar de partea cealaltă șitim și avem încrederea că suporterii nu își vor abandona echipa la greu. Am informat în permanență publicul despre greutățile financiare ale echipei, este cunoscut faptul că jucătoarele au rămas la echipă – chiar și neplătite două luni de zile – doar pentru spectatori și performanță iar acum când mai este foarte puțin până la atingerea obiectivului este nevoie de înțelegere mai mult ca oricând. Este rugămintea și apelul pe care clubul îl adresează spectatorilor de a strânge rândurile, de a-i invita să participe la ambele jocuri din semifinală în număr cât mai mare”, se anunță în comunicatul de presă.

 S-au plătit salariile restante

 Oficialii de la CS Oltchim Râmnicu Vâlcea le-au spus handbalistelor că își vor primi salariile restante imediat după ce se vor întoarce de la loturile naționale care au avut acțiuni. Chimiștii s-au ținut de promisiune și jucătoarele antrenate de Jakob Vestergaard vor avea liniștea necesară de a pregăti dubla manșă cu ETO Gyor din semifinalele Ligii Campionilor. Cel mai probabil banii au venit de la Petrom, firmă care a virat în contul clubului suma de 300.000 de euro. În cazul în care chimistele ajung în finală, clubul mai primește 100.000 de euro și încă 100.000 dacă Liga Campionilor va ajunge în vitrina clubului oltean.

 Sâmbătă Oltchim devine, din nou, campioană

 Sâmbătă, Oltchim Râmnicu Vâlcea va juca un nou meci de campionat, pe propriul teren cu CSM Ploiești, formație antrenată de o fostă glorie chimistă, Simona Gogârlă. Elevele lui Jakob Vestergaard sunt favorite la victorie și în cazul în care vor câștiga cele două puncte puse în joc, vor fi campioane ale României din punct de vedere matematic, cu patru etape înainte de finalul campionatului. Următoarea clasată în Liga Națională este HCM Baia Mare, formație care are cu șase puncte mai puțin față de Oltchim dar și un meci mai mult disputat. Altfel, lupta pentru a doua poziție a clasamentului, care duce în preliminariile Ligii Campionilor este deschisă în continuare, alături de băimărence șianse reale având și HC Zalău, Universitatea Cluj și Dunărea Brăila.

 Programul etapei:

 Oltchim Rm.Vâlcea – CSM Ploiești

ASC Corona 2010 Brașov – HC Danubius Galați

HCM Baia Mare va sta

HC Zalău – HCM Roman

HC Dunărea Brăila – CSM București

Univ. Jolidon Cluj – SCM Craiova

 Două chimiste, vedete la Trofeul Carpați

 Naționala feminină a României, selecționata A, a câștigat, duminică, cea de-a 46-a ediție a Trofeului Carpați, competiție de handbal desfășurată la Craiova. În primul meci de duminică, România B a fost învinsă de Germania, scor 25-29 (12-14), iar în cea de-a doua dispută, România A a trecut de Spania, scor 30-23 (15-12).  Vineri, în prima zi a competiției, Germania a învins Spania, cu 27-23, iar România A a dispus de România B, cu 35-26, iar sâmbătă, ambele selecționate tricolore au înregistrat remize, România B, 25-25 cu Spania, iar România A, 24-24, cu Germania.

România A a câștigat turneul, cu 5 puncte, la fel ca Germania, dar golaveraj superior. Pe locul trei s-a situat Spania, iar pe locul 4, România B, ambele cu câte un punct. Antrenorul Gheorghe Tadici a preferat să formeze două loturi tricolore în încercarea de a avea la dispoziție cele mai în formă jucătoare pentru dubla din luna iunie, cu Slovacia, din barajul CM din 2013.

Din loturile României nu face parte nicio jucătoare de la Oltchim, care se pregătește pentru semifinala cu Gyor din Liga Campionilor. Două componente ale campioanei României s-au regăsit însă în echipa Spaniei, portarul Silvia Navarro și interul Alexandrina Barbosa.

 Oltchim se mută la Skopje?

 Potrivit zvonurilor, franțuzoaica Amandine Leynaud va fi urmată la Vardar Skopje și de alte componente ale Oltchimului. Astfel, Alexandrina Barbosa și Katarina Bulatovic, vor părăsi formația vâlceană la finalul acestui sezon, după cum anunță jurnaliștii francezi. Cele două handbaliste și-ar fi dat deja acordul pentru a juca la gruparea Vardar Skopje, din Macedonia. Barbosa și Bulatovic au fost momite la Skopje de miliardarul Mike Ilitch, care le promite salarii cel puțin comparabile cu cele de la Vâlcea, dar care vor fi plătite fără întârziere. Katarina Bulatovic este considerată cea mai bună handbalistă din lume în acest moment și este o țintă pe piața transferurilor pentru multe cluburi europene cu pretenții.

 EHF a respins cererea Oltchimului

 Federația Europeană de Handbal a luat act de protestul CS Oltchim referitor la data de disputare a returului cu ETO Gyor (joi, 11 aprilie). Federalii au trimis și un răspuns oficial elegant dar care nu rezolvă problema: „Pentru promovarea handbalului feminin, a spectacolului din tribune și pentru a oferi posibilitatea a câți mai mulți spectatori să participe la un eveniment așa de important ca semifinala Ligii Campionilor, am fost de acord ca echipa Gyor Audi ETO să mute jocul din sala proprie (1800 locuri) în sala de la Veszprem (peste 5 mii locuri). Din păcate, aceasta nu este liberă decât în data de 11 aprilie și iată astfel motivul pentru care am fost de acord, împreună cu televiziunea, ca jocul să se desfășoare la acea dată. Înțelegem greutățile pe care le vor întâmpina suporterii români prin a călători în cursul săptămânii la Veszprem dar îi rugăm să înțeleagă faptul că în toate sporturile se fac astfel de sacrificii. Este suficient să ne gândim la jocurile din Liga Campionilor și Liga Europa la fotbal, Liga Campionilor la baschet și volei, dar uneori și în Liga Campionilor la handbal etc., atunci când majoritatea jocurilor sunt planificate în cursul săptămânii. Având în minte lunga și vasta experiență demonstrată de fiecare data cu succes și profesionalism prin participarea clubului Oltchim în cele mai înalte și prestigioase competiții europene, suntem siguri că împreună cu suporterii dumneavoastră veți găsi calea prin care aceștia să poată participa la evenimentul din Veszprem. Mai mult, suntem încrezători în faptul că vor demonstra o suficientă înțelegere și că vor fi de acord cu faptul că decizia noastră este în binele handbalului feminin european. Vă mulțumim pentru că ne-ați contactat, abia așteptăm să vedem cele două meciuri foarte interesante din punctul nostru de vedere și la un înalt nivel calitativ, care, suntem siguri, se vor desfășura într-o atmosferă bună și corectă din punct de vedere sportiv.”

 Vlad Soare