Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
rferl.org

ŞOCANT! Jurnalist sportiv ucis de rudele unui fotbalist pe care l-a criticat

rferl.orgJurnalistul Rasim Aliyev, de 30 de ani, din Azerbaijan, a criticat pe atacantul Javid Huseynov (27 de ani), căpitanul echipei Qabala, printr-o postare pe Facebook, în care îi reproşa faptul că a fluturat un steag al Turciei la un meci cu ciprioţii de la Apollon şi a înjurat un jurnalist grec.

„Un jucător care face un gest atât de imoral n-ar trebui să ne reprezinte ţara”, a scris ziaristul sportiv Rasim Aliyev, pe pagina sa de Facebook.

Postarea acestuia nu a fost primită deloc bine de apropiaţii fotbalistului, care au început să îl ameninţe pe jurnalist prin telefon.

Week-end-ul acesta, Rasim a fost invitat de un văr al atacantului la un ceai, pentru a ajunge la o înţelegere. Ajuns la localul unde ar fi trebuit să aibă loc întâlnirea, jurnalistul a fost bătut de şase indivizi. Deşi i s-au acordat imediat îngrijiri medicale, Rasim Aliyev a murit a doua zi la spitalul din Baku.

Înainte de a muri, jurnalistul a apucat să spună ce s-a întâmplat, conform realitatea.tv: „Am ajuns la întâlnirea cu vărul lui Huseynov, am întins mâna să dau noroc cu el, dar în acel moment am fost lovit puternic de un alt individ. Apoi am primit lovituri din toate direcţiile, cred că erau 6 sau 7 inşi, şi am căzut la pământ. Nu s-au oprit şi au continuat să mă lovească cu picioarele timp de 30-40 secunde şi apoi au fugit. Acum am mari dificultăţi să respir şi simt durere în tot corpul”.

După decesul jurnalistului, clubul Qabala a anunţat că Javid Huseynov a fost îndepărtat temporar de la echipă.