Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ŞOC! Vâlceanul Rareş Andrei Toader, exclus din echipa olimpică a României. VEZI DE CE

Singura speranţă ca Vâlcea să ajungă la Jocurile Olimpice de la RIO 2016 s-a stins odată cu un anunţ făcut de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR), făcut pe site-ul oficial. Atletul din judeţul Vâlcea Rareş Andrei Toader, de 19 ani, specialist în aruncarea greutăţii, a fost depistat pozitiv la Campionatele Internaţionale de la Piteşti, care au avut loc în data de 4 iunie a.c., şi a fost exclus de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

“’În urma controlului doping efectuat la solicitarea ANAD (Agenția Națională Anti-Doping, n. red.), în data de 4.06.2016, la Campionatele Internaționale de atletism de la Pitești, proba prelevată sportivului Toader Rareș Andrei de la aruncarea greutăți indica originea exogenă pentru androsteron, etiocolanolon, testosteron. În conformitate cu legislația în vigoare, sportivul este suspendat provizoriu din activitatea sportivă și automat este exclus și din Echipa Olimpică pentru JO de la Rio. COSR își menține ferma politică de prevenire și combatere a dopajului în sportul de performanță”, se arată în comunicatul COSR. Astfel, numărul componenților Echipei Olimpice a Românei a ajuns la 97 sportivi calificați.

La Pitești, Toader a câștigat proba de aruncarea greutății cu 20,54 m, un nou record național de tineret și cea mai bună performanță a competiției. Pe 25 iunie, Toader câștigase medalia de aur la Campionatele Balcanice de la Pitești. Marți 22 iulie, în prima zi a Campionatelor Mondiale de atletism Under-20 de la Bydgoszcz (Polonia), Toader a cucerit medalia de argint, cu 22,30 metri, nou record național Under-20. Rareș Andrei Toader va pierde toate aceste medalii câștigate.