Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Senatorul Niţu, mulţumit de concursul de ciclism

Peste 80 de vâlceni au participat la ediţia a V-a a concursului de ciclism „Ziua Tineretului”. Competiţia a avut în Sudul Judeţului, pe un traseu de 40 de kilometri. La final, cei mai buni ciclişti au fost compensaţi cu premii atractive. Startul concursului de ciclism a fost dat în centrul civic al comunei Măciuca, concurenții parcurgând 40 de kilometri pe traseul Măciuca – Stănești – Lădești – Roești și retur. Premiile au constat în biciclete performate, articole sportive și bani. Recompensați cu premii speciale au fost și cel mai tânăr, precum și cel mai vârstnic participant care termină cursa. Concursul de la Vâlcea a purtat egida Federaţiei Române de Ciclism şi s-a desfăşurat sub regulile acestui for. Interesante este că primele locuri ale clasamentului au fost adjudecate de practicanţi ai ciclismului din zonă, deşi la start au fost şi sportivi cu multe concursuri la activ.

„A fost un eveniment reuşit”

Senatorul Niţu este mulţumit de modul în care a decurs concursul: „Este a cincia ediţie şi eu sunt mulţumit de modul în care a ieşit. De la an la an este mai frumos, acum au fost este 80 de participanţi la acest eveniment de e Valea Cernei. Cu această ocazie vreau să-i felicit pe concurenţi, pe primarii care au sprijinit evenimentul, precum şi reprezentanţii instituţiilor şi sponsorii care au fost alături de noi. Nu au fost evenimente neplăcute şi cel mai important la un astfel de concurs este să participi nu neapărat să câştigi. Anul viitor vom încerca să avem o organizare şi mai bună. Eu sper ca şi alte localităţi să ne urmeze exemplu pentru că noi încercăm, în primul rând, să stimulăm voia bună şi mişcarea. Mai trebuie spus ceva, concursul este acum în calendarul Federaţiei Române de Ciclism”. „Pentru mine este o mare bucurie să găzduim un astfel de eveniment, să avem alături de noi atâta lume bună, din toate domeniile. Îi felicit pe cei care au câştigat, copii simpli cărora le place să practice sportul. Şi părinţii lor merită felicitaţi pentru că îi lasă să facă sport. Dacă vor continua să se pregătească bine eu cred că vor ajunge să facă şi performanţă. Sincer, chiar am crezut că de această dată vor câştiga sportivi consacraţi. Sper ca senatorul Dan Niţu să fie alături de noi în continuare şi la anul să avem o altă ediţie a concursului şi să ne bucurăm de ea, a completat primarul Comunei Măciuca, Nicolae Văduva.

„Nu mă aşteptam să termin pe primul loc”

„Am fost la patru dintre cele cinci ediţii. Sincer, chiar nu mă aşteptam să reuşesc să câştig, în momentul în care am văzut ce participanţi sunt. Traseul a fost dificil, au fost şi gropi, am dat şi eu în una dintre ele, am crezut că nu mai pot pleca de acolo, până la urmă a fost bine”, ne-a declarat câştigătorul primul loc al concursului, Gabriel Ionuţ Giulescu. Podiumul a fost completat de alţi doi tineri, Adrian Fârtat şi Flavius Dincă.