Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Semne bune HCM are!

• formația vâlceană a câștigat Memorialul Constantin Tită și promite un sezon competițional bun

 Echipa feminină de handbal, HC Municipal Râmnicu Vâlcea, a început turneul amical din sala sporturilor Traian după meciuri mai puțin reu șite jucate în fața unor echipe de prim eșalon. La startul competiției au mai fost SCM Craiova, CSM Ploiești și ASC Școala 181 București, gruparea din capitală venind în locul Universității Jolidon Cluj după ce ardelencele au declinat oferta în ultimul moment. Oficialii formației vâlcene au declarat că vor să termine pe primul loc al clasamentului și încă de la prima partidă au demonstrat că pot să o facă.

 Mai tari decât Craiova

 HC Municipal a început în trombă meciul de debut de la Memorialul Constantin Tită. Gruparea antrenată de Mori Duca a condus în permanență, a etalat o apărare bine pusă la punct și un atac coordonat bine de Amelia Busuioceanu sau Roxana Gheorghe. În prima repriză vâlcencele au avut și șase goluri avans și au intrat la pauză cu 14-8. Craiovencele au reu șit să își revină în mitanul secund, profitând și de schimbările făcute de tehnicienii de la HCM. Finalul întâlnirii a fost palpitant dar gazdele l-au gestionat bine și au reu șit să se impună la limită, 27-26. Cei peste 250 de spectatori le-au aplaudat la scenă deschisă pe handbalistele de la Vâlcea care s-au bucurat pentru un prim succes în fața unei echipe de prim eșalon. Tot în prima etapă, CSM Ploiești a pierdut neașteptat cu Școala 181 București. Au punctat pentru HCM în meciul contra echipei din Bănie: Amelia Busuioceanu 10, Janina Luca 4, Diana Constantinescu 3, Mihaela Pătuleanu 2, Reka Tamaș 2, Anișoara Durac-Marcu 2.

Egal cu ploieștencele

 În cea de-a doua partidă, HC Municipal a început greu contra elevelor Simonei Gogârlă, o altă glorie a handbalului feminin vâlcean. CSM Ploiești a controlat jocul în prima repriză și a dat impresia că va câștiga fără prea mari probleme. La pauză a fost 15-12 pentru oaspete dar lucrurile s-au schimbat în mitanul secund. Cu Janina Luca și Mihaela Pătuleanu în formă excelentă, municipalele au recuperat punct după punct, au egalat cu câteva minute înainte de final și au condus cu un gol diferență cu 20 secunde înainte de ultimul fluier al arbitrilor. Ploieștencele au reu șit să înscrie și la final a fost 31-31, rezultat care în mod normal avea să le asigure elevelor Mariei Duca trofeul pus în joc. Interesant este că spectatorii din tribune au trăit la intensitate maximă finalul întâlnirii,a tmosfera fiind asemănătoare cu cea creată la meciurile Oltchimului. Pentru HCM au marcat: Luca 7, Busuioceanu 2, Cherăscu 1, Pătuleanu 8, Lazarin 4, D.Constantinescu 1, R. Constantinescu 1, Popa 1, Bianca Abramiuc 3.

 Fără probleme cu bucureștencele

 În ultima partidă a turneului, handbalistele de la Vâlcea au jucat contra formației din București și au reu șit să conducă din primul și până în ultimul minut al întâlnirii. La pauză HCM avea un avantaaj liniștitor, 19-14 și tehnicienii vâlceni au rulat întreg lotul în partea a doua a meciului. La final a fost 34-26. Gruparea vâlceană a terminat, astfel, cu două succese și un rezultat de egalitate ceea ce ne dă speranțe că obiectivul de salvare de la retrogradare se poate îndeplini. HC Municipal debutează în noua ediție de campionat pe 5 septembrie, contra echipei CSM Ploiești, meciul urmând să aibă loc tot în sala polivalentă Traian.

 Nicu Tănase