Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

România – Estonia, meci important pentru calificarea la CM 2014

Meci important pentru tricolorii români, care contează pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2014. În această seară, de la ora 21.00, România întâlneşte Estonia, fiind ultimul meci din Grupa D a preliminariilor CM 2014. Partida se desfăşoară pe Arena Naţională.

România este obligata să bată Estonia, dar calificarea la baraj depinde de rezultatul meciului Turcia-Olanda. Pentru a nu pune presiune pe „tricolori”, Piţurcă le-a cerut oficialilor FRF ca în timpul meciului România – Estonia să nu fie furnizată nicio informaţie de la Turcia–Olanda.

„E foarte important să îi facem pe jucători să înţeleagă că trebuie să fie 100% concentraţi la meciul nostru. Din acest motiv am şi luat această măsură”, au explicat federalii.

„Noi avem acum doar varianta victoriei şi aşa am şi pregătit jocul. Sper să reuşim şi să câştigăm de-o manieră în care să nu avem emoţii. Dacă vor fi şi goluri multe, va fi foarte bine. Asta ar însemna însă să fructificăm măcar 90 la sută din ocaziile pe care le avem, pentru că în meciul cu Andorra am concretizat doar 70 al sută. Acum însă alta e valoarea Estoniei, să câştigăm noi şi apoi rămâne să vedem ce se întâmplă în Turcia. Sunt emoţii, normal, e şi o presiune formidabilă, indiferent dacă încerci să nu te gândeşti. Până la urmă e o muncă de doi ani şi jumătate şi ar fi bine să se concretizeze cu o calificare la baraj”, a declarat Piţurcă.