Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Răzbunarea lui Pelici

formația din Zăvoi a urcat pe locul 8 al clasamentului tehnicianul vâlcenilor a dat o lecție dură formației care l-a concediat înainte de debutul campionatului

 În pauza competițională de vară, tehnicianul Alexandru Pelici era în cantonament centralizat cu FCM Târgu Mureș, formație care își propunea promovarea în primul eșalon. Până la debutul campionatului, timișoreanul avea să fie concediat, gestul făcut de conducerea mureșeană uimind pe toată lumea. La distanță de câteva luni, Pelici s-a întors la Târgu Mureș în postură de adversar, le-a servit un duș rece la gheața ardelenilor care au acum nevoie de o minune pentru a reveni în Liga I.

 Puțin noroc la început, apoi joc ca la carte

 Gazdele au început partida ca favorite, mai ales că nu își permiteau alt rezultat decât victoria pentru a mai spera la promovarea în primul eșalon. Au luat cu asalt poarta apărată de Pascal și eforturile lor au fost răsplătite încă din minutul 11, atunci când după o lovitură liberă executată în careul vâlcean, Cristea a deviat cu capul pe spate, mingea a ajuns la Precup, care s-a bâlbâit dar dintr-un carambul balonul a ajuns la Punosevac care a împins balonul în poartă și a deschis scorul. Mureșenii au continuat să domine la mijlocul terenului și să ducă jocul spre poarta olteană dar CS Municipal a reu șit egalarea cu un sfert de oră înainte de pauză. Szabo, unul dintre fotbaliștii ceruți de Pelici la Vâlcea, le-a luat fața apărătorilor adver și și a înscris simplu din interiorul careului, după o lovitură de colț. A urmat un joc deschis de ambele părți și până ca cele două echipe să meargă la cabine ocaziile de gol s-au succedat cu repeziciune la ambele porți. Nu s-a mai marcat, însă și tabela de marcaj a înghețat la 1-1. Pelici nu a ordonat retragerea așa cum se așteptau mulți și municipalii de la Vâlcea au continuat să practice un joc frumos și să țintească victoria nu numai un punct. Vâlcenii au avut și noroc la șiutul din lovitură liberă a lui Punosevac (51) care a nimerit numai bara și, pe contraatac, CSM a scos maximum. În minutul 54 Punosevac a încercat să degajeze o minge din careul mic, l-a lovit pe Szabo și centralul întâlnirii a dictat fără ezitare lovitură de la 11 metri. Stoica a transformat fără emoții și CS Municipal reușea să răstoarne situația pe tabela de marcaj. A urmat o nouă perioadă de dominare a fostei formații de prim eșalon dar oltenii au rezistat și au dat lovitura decisivă cu 20 de minute înainte de final. Cruceru i-a furat mingea lui Stere într-un duel unu la unu, a ajuns singur cu portarul advers și a închis tabela pentru 1-3. Până la final am mai putut consemna numai intrarea pe teren a unui suporter al gazdelor care a alergat preț de câteva secunde printre fotbaliști. CS Municipal a luat maximum de la Târgu Mureș, a urcat pe locul 8 al clasamentului și în mod normal nu va mai avea probleme cu retrogradarea. Elevii lui Pelici vor sta în următoarea etapă și cel mai probabil sâmbătă va juca o partidă amicală.

 „Nu am avut polițe de plătit”

Tehnicianul principal al vâlcenilor, Alexandru Pelici, a declarat la finalul partidei că nu s-a gândit la răzbunare: „Le mulțumesc băieților pentru felul în care s-au dăruit. Nu am avut polițe de plătit, nu o consider o răzbunare față de echipa din Târgu-Mureș. Este adevărat, fiecare poate avea un sentiment de frustrare, la fel cum sunt și cei câțiva jucători de la noi care au evoluat la Târgu-Mureș. Meciul a fost unul greu, așa cum ne așteptam, pe un teren greu și putea să se încheie cu o victorie categorică a gazdelor, dacă fructificau ocaziile avute la început. Cred că FCM rămâne totu și în cursa pentru promovare. Mai sunt multe puncte în joc și rezultatele sunt imprevizibile”.

 „Nu ne mai gândim la promovare”

 De partea cealaltă, antrenorul gazdelor, Mircea Cojocaru, a spus că echipa pe care o antrenează este departe de îndeplinirea obiectivului propus: „Nu cred că mai avem vreo șiansă la promovare. Am avut un început bun de joc, dar am ratat ocazii importante la 1-0 și chiar după ce am fost egalați. Am comis câteva greșeli nepermise și am plătit. A urmat o repriză a doua în care adversarii au avut vântul din spate și jucătorii mei n-au mai reu șit să- și păstreze luciditatea. Nu cred că este corect să lovesc în foștii antrenori. Să nu uităm că deja au fost schimbați doi antrenori în acest campionat. Și eu astăzi sunt, peste câteva zile poate nu voi mai fi la conducerea echipei, asta este soarta antrenorilor”.

 Rezultate:

 FC Argeș a stat

FCM Târgu Mureș – CSM Râmnicu Vâlcea 1-3

CS Luceafărul Oradea a stat

AS Damila Măciuca a stat

CS FC Maramureș Univ. B. Mare – CS ALRO Slatina 2-2

CS FC Bihor Oradea – ASC Corona 2010 Brașov 2-1

FC UTA Arad – SC FC Unirea (3-0, la masa verde)

ACS Poli Timișoara – CS Mioveni 0-0

 Clasamentul

 1. Corona Brașov                    1  Â Â Â Â  28 (+7)

2. ACS Poli Timișoara   1  Â Â Â Â  27 (+6)

3. FC UTA Arad            15      21 (-1)

4. AS Damila Măciuca  13      21 (+3)

5. CS FC Bihor Oradea 15      21 (-3)

6. FCM Târgu Mureș     15      21 (-3)

7. CS Mioveni                15      20 (-1)

8. CSM Rm. Vâlcea       1  Â Â Â Â  18 (-6)

9. FC Argeș                             1  Â Â Â Â  17 (-4)

10. FC Maramureș                  15      15 (-9)

11. Luceafărul Oradea   1  Â Â Â Â  15 (-6)

12. CS ALRO Slatina    13      12 (-6)

 Vlad Soare