Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Războiul rece din fotbalul vâlcean continuă

Cătălin Rufă e în tratative cu oficialitățile din Re șița și amenință că pleacă din Zăvoi dacă va fi primită și Damila Măciuca

Terminarea campionatului din Liga a II-a nu a consemnat și finalul războiului rece dintre cele două echipe vâlcene din acest eșalon. Două săbii într-o singură teacă se pare că nu vor avea loc pentru încă un sezon, mai ales că oficialii de la Damila își doresc să joace în Zăvoi, lucru scos din calcule de omologii de la CS Municipal.

 Damila vrea să fie echipa Râmnicului

 Oficialii de la Damila Măciuca s-au adresat Consiliului Local cu cererea de a juca în Zăvoi începând cu sezonul competițional 2013-2014, obiectivul fiind acela de promovare în primul eșalon. Consilierii locali vor analiza cererea și în mod normal o vor aproba, având în vedere că baza sportivă are ca destinație, printre altele, organizarea de meciuri de fotbal și nu le aparține celor de la CS Municipal. În aceste condiții, Consiliul Local ar putea redirecționa banii care provin din taxa pentru cultură și sport către formația patronată de senatorul Dan Nițu, caz în care CS Municipal ar rămâne doar cu susținerea financiară a omului de afaceri, Cătălin Rufă.

Se duce CSM la Re șița?

 Potrivit presei locale din Re șița, orașul care l-a dat pe Cristi Chivu, ar putea reveni în fotbalul mare tocamai prin mutarea formației CSM Râmnicu Vâlcea. Primarul Re șiței, Mihai Stepanescu, a anunțat că e foarte aproape de un parteneriat cu gruparea din Zăvoi, care ar urma să colaboreze cu clubul local din Re șița. „Am avut contacte cu patru cluburi sportive, am avut în trei rânduri discuții cu conducerea Consiliului Județean, cu Sorin Frunzăverde, și m-a asigurat de sprijin în perioada care urmează. Era un pas necesar, mai ales că, până în 20 iunie, era nevoie de un asemenea acord, acord de principiu al Consiliului Local. Vom vedea ce presupune asocierea”, a declarat Mihai Stepanescu conform expressdebanat.ro. Președintele „rosso-nerilor” s-a arătat în schimb reținut în a face o afirmație, conform acestuia e cert că între cele două cluburi va exista o colaborare cel puțin la nivel de lot. „Ei au cerut un acord de principiu și noi l-am acordat. Deocamdată acesta se referă la o colaborare în privința unui schimb de jucători. Băieții sunt în vacanță iar eu pregătesc sezonul următor pentru Liga a III-a, pentru că vrem să promovăm în B. Pe mine mă interesează să fie performanță la Re șița, m-aș bucura pentru o minune dar aș vrea să promovăm pe teren”, a spus Carol Gurgu, președintele lui AFCM Re șița.” Sezonul 2007-2008 e ultimul în care Re șița a avut fotbal de Liga a II-a, prin FCM.

 Rufă confirmă

 Acționarul principal al formației vâlcene, Cătălin Rufă, a acordat un amplu interviu site-ului stiridesport.ro în care confirmă că este tentat să plece din Zăvoi. Mai mult decât atât, Rufă le dă un ultimatum autorităților locale. „Noi nu ne dorim să plecăm, dar am înțeles că autoritățile locale vor să aducă Damila Măciuca la Vâlcea, prin urmare e normal să căutăm un loc în care să evoluăm. Simțeam de mult că nu mai suntem doriți. La meciul cu Damila din retur, când am bătut cu 1-0 și ei nu au mai promovat, tensiunile s-au manifestat cel mai vehement, dar ele existau de mai mult timp. Ce trebuia să facem, să ne dăm la o parte doar să promoveze ei? Apoi, înainte de meciul cu cei de la Brașov, s-au promis niște prime din partea autorităților, iar cu 2 minute înainte de ie șirea la inspecția terenului, domnul viceprimar Ioniță a venit în vestiar să le spună jucătorilor să joace pe teren, pentru că din tribună se vede dacă nu își apără cineva corect șiansele. Noi de 3 ani jucăm doar pe teren, cum puteam să jucăm altundeva? Primăria e acționar minoritar, acordă 6 miliarde de lei pe an, dar oricum motivul plecării nu este acesta. Slatina a avut 38 de miliarde buget din banii publici, de la Consiliul Județean și a retrogradat. FC Bihor, cu 37 de milarde buget a terminat sub noi în clasament. Important era să ne sprijine fanii, să simți că ești aplaudat la victorii acasă, nu huiduit. Iar ca să joace două echipe în Zăvoi, nu se poate. Am mai zis: ori noi, ori Damila”.

 De unde a pornit râca

 Încă de la promovarea în eșalonul inferior a Damilei, între oficialii formațiie din Măciuca și cei de la CS Municipal au fost relații tensionate. Dan Nițu și compania au vrut să aducă echipa în Zăvoi dar s-a opus Rufă, Damila ajungând să joace la Drăgășani. Apoi, pe tot parcursul campionatului a avut loc un război rece de la distanță. Chiar dacă s-au bătut pentru promovare și în permanență au stat deasupra în clasament față de municipali, elevii lui Linkar și Niculescu au pierdut ambele partide directe cu CSM, 0-1 la Drăgășani și tot așa în Zăvoi. După meciul din retur, spectatorii prezenți în tribunele stadionului municipal i-au huiduit vehement pe elevii lui Alexandru Pelici, pe care i-au acuzat că au făcut jocurile Coronei Brașov, formație care a promovat în Liga I în dauna Damilei.

Contractul dintre Rufă și CL, o enigmă

 Până în acest moment nu au fost dezvăluite clauzele contractului dintre Cătălin Rufă și Consiliul Local al Râmnicului. Interesant este care sunt clauzele de reziliere ale acestui contract, mai precis cu ce poate pleca omul de afaceri în momentul în care nu își mai dorește colaborarea. Înțelegerea a fost semantă în timpul vechii administrații locale ale Râmnicului.

Vlad Soare