Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Rareş Toader, membru în delegaţia de 96 de sportivi români care vor merge la RIO 2016

Jocurile Olimpice de vară din 2016, sunt ediția cu numărul treizeci și unu a Jocurilor Olimpice de vară, cel mai mare eveniment multi-sportiv care are loc o dată la patru ani. Jocurile Olimpice de vară din 2016 sunt cunoscute, în general, sub numele de Rio 2016, deoarece evenimentul se va desfășura în Rio de Janeiro, Brazilia.

Jocurile se vor desfășura în perioada 5 – 21 august 2016. Peste 10.500 de sportivi de la 205 Comitete Olimpice Naționale (CON-uri) vor participa la probele sportive. Vor fi cuprinse 28 de sporturi – inclusiv rugby în șapte și golf, care au fost adăugate de Comitetul Internațional Olimpic în 2009. Probele sportive se vor desfășura în 33 de arene răspândite în 4 regiuni ale orașului — Barra, Copacabana, Deodoro și Maracana.

Delegaţia României care va face deplasarea la cea mai importantă competiţie de pe mapamond are în componenţă 96 de sportivi, printre care se regăseşte şi un vâlcean. Este vorba de Rareş Toader, care va concura la proba de aruncare a greutăţii. Weekendul trecut, sportivul vâlcean, deşi are numai 19 ani, s-a clasat pe locul 6 la Campionatul European de seniori.

România va fi reprezentată la 16 sporturi, iar purtătorul drapelului va fi Cătălina Ponor, multiplă medaliată la Olimpiadă.