Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Promovarea e departe!

Damila a pierdut clar derbiul de la Timișoara și este la șase puncte distanță de locul secund

Damila Măciuca a jucat sâmbătă pe terenul formației Politehnica Timișoara un meci decisiv pentru promovarea în primul eșalon. Trupa antrenată de Claudiu Niculescu avea nevoie de o victorie sau chiar și de un rezultat de egalitate pentru a deveni favorită la accederea în primul eșalon dar a fost sufocată de formația gazdă. Vâlcenii au adoptat o tactică asemănătoare cu celelalte meciuri tari ale campionatului, o apărare ermetică și un contraatac tăios dar parcă miza meciului și-a pus amprenta în mod negativ asupra evoluției lor. Gazdele au început, însă, foarte bine meciul și au luat cu asalt poarta apărată de Matache, încă din primele minute. Vali Velcea a avut și avantajul unor fotbaliști experimentați ca Ovidiu Petre sau Silviu Bălace, cu sezoane bune în primul eșalon. Mai întâi, în minutul 3, Boldea a  pasat în adâncime pentru Szekely, acesta a pătruns în careu, însă a intrat în unghi și a  șiutat în forță, peste poartă. Peste alte trei minute, Bălace a centrat, funda și vâlceni au respins gre șit și Bărbuț nu a nimerit spațiul porții din situație bună. În minutul 19 a venit și prima ocazie de a deschide scorul pentru elevii lui Claudiu Niculescu. Codin a reu șit un șiut de zile mari care se ducea direct la vinclu dar Kirev a respins cu un reflex aproape miraculos. Apoi bănățenii au revenit în atac și au ratat alte șianse mari de a puncta, la bara lui Boldea și șiuturile lui Ovidiu Petre și Bărbuț. Doar un minut i-a mai lipsit Damilei să intre la pauză cu un norocos 0-0. N-a fost să fie, însă, pentru că la una din ultimele faze ale primei reprize Deaconescu l-a faultat pe Szekely în careu și centralul meciului a arătat punctul cu var. Gazdele au protestat cerând un cartonaș roșu pentru vâlcean iar Trandu a executat perfect lovitura de la 11 metri stabilind scorul la pauză. Repriza a doua a început cum nu se putea mai rău pentru Damila. După câteva faze confuze, gazdele și-au mărit avantajul și și-au asigurat în mare parte cele trei puncte puse în joc. În minutul 57 mingea a circulat pe traseul Ovidiu Petre-Bărbuț- Szekely, ultimul învingându-l pe Matache din situație ideală. După ce și-au mărit avantajul, gazdele nu au mai apăsat pe accelerație în timp ce Damila nu a reu șit să domine și să încerce egalarea. Puținii spectatori prezenți la meci au mai tresărit numai la ocaziile lui Bărbuț (72) și Boștină (77). La final a fost 2-0 pentru Poli Timișoara, rezultat care-i îndepărtează pe elevii lui Claudiu Niculescu de promovare. Damila este acum la șase puncte distanță față de echipa bănățeană, care are un meci mai mult disputat dar și avantajul meciurilor directe după ce în tur remizase la Drăgășani, 0-0.

 Victorie obligatorie cu CS Mioveni

 În runda viitoare, Damila Măciuca va evolua pe propriul teren contra argeșenilor de la CS Mioveni și un alt rezultat decât victoria îi scoate din cursa promovării pe elevii lui Claudiu Niculescu. În meciul disputat în tur, echipa din Mioveni s-a impus clar, 4-1, motiv în plus pentru vâlceni să- și dorească revanșa. Oficialii de la Măciuca vor sta cu gândul și la meciul de la Oradea unde speră ca Luceafărul să o încurce pe Politehnica.

 „A fost ciudat să jucăm cu tribunele goale”

 Antrenorul principal al vâlcenilor, Claudiu Niculescu, a explicat înfrângerea de la Timișoara: „Eram convins că va veni și prima înfrângere. Din păcate, a venit tocmai astăzi. Trebuie să ținem capul sus, pentru că șianse mai avem la promovare. A fost un joc bun al nostru în prima repriză. Până la gol, am dominat jocul, dar o greșeală individuală ne-a costat și am intrat condu și cu 1-0 la pauză. Am venit la Timișoara să luăm puncte, felicit echipa gazdă, nu m-au surprins cu nimic, însă noi am pierdut din cauza a două greșeli individuale care nu se pot face la nivelul acesta”, a declarat antrenorul echipei vâlcene. Niculescu a oferit un răspuns original când a fost întrebat care jucător al lui ACS Poli a fost cel mai bun de pe teren. „Timișoara are jucători foarte buni. Printre ei sunt și Ovidiu Petre și Bălace, care au jucat mult în prima ligă. Dar eu cred că, astăzi, Timișoarei i-a lipsit cel mai bun jucător: suporterii lui Poli. A fost o atmosferă ciudată, pentru că eram obișnuit să găsesc la Timișoara cel puțin 30.000 de spectatori, pe vremea când veneam aici ca jucător”, a spus antrenorul Damilei.

 „Trebuie să uităm rapid acest joc”

 Președintele grupării vâlcene, Lucian Munteanu, crede că partida de la Timișoara trebuie uitată rapid și Damila are nevoie de un nou ciclu pozitiv pentru a reintra în cărțile promovării. „Astăzi am încheiat un ciclu foarte bun, început la Tg.Mureș și terminat cu victoria împotriva UTA-ei. Trebuie să uităm acest joc rapid și să începem un nou ciclu pozitiv al echipei. Un meci îl pierde toată echipa și nu un jucător sau altul. Am avut zece minute de foc în prima repriză, între minutul 10 și minutul 20, când puteam să marcăm. Am fost pe ei, dar apoi jocul s-a echilibrat. Primul gol al gazdelor a picat cum nu se poate mai rău pentru noi, în finalul primei reprize. În partea a doua nu am reu șit să întoarcem rezultatul, de și gazdele nu au mai forțat. Poli Timișoara este un club de tradiție care este susținut puternic de factorii locali din orașul de pe Bega. Înfrângerea de astăzi ne scoate pentru moment din cursa pentru primele locuri, dar trebuie să ținem cont că ne-a bătut Timișoara și că a fost un meci în deplasare. Practic, dacă vom învinge în următoarele două meciuri de pe teren propriu (n.a. cu CS Mioveni și Corona Brașov), plus cele trei puncte cu Alba Iulia, vom avea din nou șianse la podium. Important este cum vom gestiona această înfrângere. Am încredere în continuare în băieți”, a declarat Lucian Munteanu, președintele clubului Damila.

 Szekely e fericit

 Cel mai bun jucător de pe teren la derbiul de la Timișoara a fost, fără doar și poate, Szabolcs Szekely, cel care a scos lovitura de la 11 metri de la primul gol și apoi a înschis tabela la 2-0. Fotbalistul de la Timișoara crede că diferența s-a făcut la capitolul dăruire. „Am scos un penalty, am dat și gol, sunt foarte fericit că am spălat din greșelile meciului trecut, când am ratat un unsprezece metri și echipa nu a câștigat din cauza mea. M-am simțit vinovat toată săptămâna și de aceea acum sunt foarte fericit, după jocul de astăzi. Ne-am antrenat bine săptămâna aceasta, am jucat cu mai multă dăruire decât Damila. A fost cel mai bun joc al nostru din retur. Îi mulțumesc domnului Velcea că a avut încredere în mine, chiar dacă i-am înșelat încrederea până acum. Sper să o țin tot așa și să continuăm să câștigăm și să promovăm”, a declarat Szabolcs Szekely.

 „Am câștigat puncte vitale pentru promovare”

 Antrenorul de la Politehnica Timișoara, Vali Velcea, a spus la finalul celor 90 de minute că cele trei puncte câștigate de formația sa sunt vitale în cursa pentru promovarea în primul eșalon: „Am câștigat unul dintre cele mai importante jocuri de până acum. Spun asta pentru că cele mai importante jocuri sunt cele care vor urma. Am câștigat puncte vitale pentru a nu ie și din cursa promovării. Echipa a practicat un joc excelent. Toate jocurile noastre de până acum au fost bune, însă cel de astăzi a fost excelent, pentru că am avut și finalitate. Mi-aș dori să rămânem la fel, echilibrați, cum am fost pe toată durata săptămânii. Am simțit că se vor depă și la acest joc, pentru că le-a ajuns cuțitul la os, cum se spune”, a declarat Velcea după prima victorie pe teren obținută de echipa sa în acest retur. Velcea nu a dorit să comenteze excluderea din lot a doi jucători importanți, Dina și Goge. „Cei doi sunt un caz închis. Poate că a avut un efect în subconștientul fiecărui jucător plecarea lor. Dacă nu aveam erori și eliminări în celelalte partide eram altundeva”, a spus Velcea. Vă reamintim că Petre Goge a jucat și pentru CS Municipal și apoi a fost transferat la Unirea Urziceni.

 Rezultate:

 FCM Târgu Mureș a stat

FC Maramureș – FC Argeș 2-1

FC Bihor Oradea – CS Municipal

(s-a terminat după închiderea ediției)

UTA Arad – Luceafărul Oradea 2-0

Poli Timișoara – Damila Măciuca 2-0

CS Mioveni -Alro Slatina 2-2

Unirea Alba Iulia – Corona Brașov 0-3

(la masa verde)

 Clasament:

 1. Corona Brașov                   18     37 (+10)

2. ACS Poli Timișoara  18     34 (+7)

3. FC UTA Arad           19     30 (+2)

4. AS Damila Măciuca           17     28 (+4)

5. CS FC Bihor Oradea          18     25 (-2)

6. CS Mioveni               18     24 (-3)

7. CSM Rm. Vâlcea      15     21 (-6)

8. FCM Târgu Mureș    16     21 (-3)

9. FC Maramureș          18     21 (-9)

10. FC Argeș                 16     20 (-4)

11. Luceafărul Oradea   16     18 (-6)

12. CS ALRO Slatina   17     14 (-10)

 Etapa viitoare:

 FCM Târgu Mureș – CS FC Univ. B. Mare

FC Argeș – CS FC Bihor Oradea

CSM Râmnicu Vâlcea -  FC UTA Arad

CS Luceafărul Oradea – ACS Poli Timișoara

AS Damila Măciuca – CS Mioveni

CS ALRO Slatina – SC FC Unirea

ASC Corona 2010 Brașov va sta

 Vlad Soare