Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Pleacă și Vestergaard

site-ul oficial al grupării vâlcene anunță rezilierea contractului cu antrenorul danez

 După Amandine Leynaud și Allison Pineau, Oltchim se desparte oficial și de tehnicianul danez, Jakob Vestergaard. Site-ul oficial al grupării vâlcene a anunțat rezilierea contractului dintre părți. Motivul invocat este dorința nordicului de a se întoarce acasă la familie. Cel mai probabil, însă, nu s-a găsit finanțare pentru un lot care să emită pretenții în viitoarea ediție a Ligii Campionilor. Clubul Oltchim a semnat anul trecut un contract sportiv cu antrenorul Jakob Vestergaard din Danemarca valabil pentru doua sezoane, respectiv până în anul 2014. „După un sezon cu foarte multe experiențe emoționale, cu un meritat loc 3 ocupat în Europa jucând semifinala Ligii Campionilor și câștigând titlul de „Campioana Națională” cu echipa Oltchim, părțile au convenit rezilierea contractului la finalul acestui prim sezon. Motivul principal al întreruperii contractului a fost generat de problemele familiale ale antrenorului Vestergaard deoarece acesta dorește să petreacă mai mult timp cu fiul său încă mic, să fie alături de familie în următorii ani și pentru a începe noi proiecte personale în Danemarca. Mulțumindu-i pentru cooperare, clubul și antrenorul Jakob Vestergaard au convenit să continue de la distanță cooperarea prin acordarea – la cerere – de consultanță privind pregătirea fizică și tactică a echipei (plus analize video) în noul sezon, cooperând cu staff-ul și antrenorii Oltchimului. Posibilitatea revenirii sale pe banca tehnică a rămas deschisă, atunci când fiul său, Viktor, va mai crește și va dori să călătorească într-o țară străină. Clubul îi urează succes în carieră, multe realizări sportive și împliniri familiale”, se anunță în comunicat.

Rămâne Steluța?

 Conducerea de la Oltchim nu a anunțat cine va fi noul antrenor principal care cel mai probabil va fi Steluța Luca. Fosta jucătoare va trebui să își aleagă unul sau mai mulți colaboratori și să încerce să facă o echipă competitivă care să se poată bate pentru titlul național și în sezonul viitor. Din păcate, cel mai probabil vor pleca toate vedetele din acest sezon, Bulatovic, Barbosa, Navarro, Managarova, Manea sau Paula Ungureanu. La capitolul veniri, ne vom putea baza, cel puțin deocamdată, pe handbalistele împrumutate de Oltchim la alte formații, șiansele ca Vetkova să se mai întoarcă fiind, de asemenea, mici. Lidera de incontestat a noii echipe va fi Cristina Neagu, cea mai ghinionistă handbalistă româncă din ultima perioadă.

 Victorie și la Cluj

 Campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea a învins, în deplasare, vicecampioana U Jolidon Cluj, scor 33-31 (17-16), în meci restant din etapa a 19-a a Ligii Naționale. Cele 60 de minute au fost cu emoții pentru elevele lui Vestergaard care au fost egalate în două rânduri dar care și-au pus în valoare experiența superioară. În etapa viitoare Oltchim va evolua tot în deplasare, cu Dunărea Brăila și va termina campionatul pe propriul teren cu HCM Baia Mare, prilej cu care handbalistele vor primi și tricourile de campioane.

Marcatoare:

U Jolidon Cluj – Cartaș 11 goluri, Chintoan 9, Tivadar 5, Dincă 3, Florea 2, Ani-Senocico 1

Oltchim – Managarova 7 goluri, Barbosa 7, Manea 5, Bulatovici 4, Curea 4, Meiroșu 2, Farcău 2, Brădeanu 1, Jovanovici 1.

 Navarro nu s-a decis

 Handbalista iberică, Iulia Navarro, a făcut în returul de la Gyor un meci fenomenal și a fost la un pas de a contribui decisiv la o calificare istorică în finală a Oltchimului. Iulia a declarat pentru Prosport.ro că nu își revine nici acum după ratarea calificării și că nu s-a decis dacă va mai rămâne sau nu la Vâlcea:De fapt nu ultimele zece, ci mai degrabă cele cinci minute au fost groaznice, asemenea unui coșmar, cu diferența că dintr-un coșmar îți revii mai repede decât ne vom reveni noi. Nu șitiu… Nu, de fapt, sunt sigură că n-am mai trăit un meci atât de dramatic, de covâr șitor, și că nu o să-l uit câte zile voi mai avea.  Eu și acum visez noaptea cum se bucurau adversarele noastre la final, cum îmi venea să iau fiecare minge și s-o trimit direct în poarta cealaltă. Sunt dimineți, destul de dese, în care mă trezesc și încep să plâng. Nu pot să concep cum am pierdut acel meci. E prea greu… Nu m-am hotărât încă dacă voi rămâne. Aș vrea să rămân, îmi doresc mult să joc și la anul ca să putem câștiga și Liga Campionilor, dar depinde de mai mulți factori. La final, vom avea două săptămâni de vacanță, voi merge în Spania și împreună cu familia mea voi decide ce o să fac. Chiar n-am nicio idee acum. România m-a surprins complet. Înainte să vin, recunosc că nu șitiam mare lucru despre țara voastră. Și puținele chestii pe care le auzisem, nu erau printre cele mai grozave, asta din cauza dezinformărilor, evident. Și mi-a fost frică! Eram cu niște prieteni apropiați la masă și mi-au zis „vai, te duci în România? Ai grijă, poate fi periculos!” Dar mi-am spus că nu cred în prostii și că fiecare om are un loc pe pământ, deci ce ar fi rău în România? Și iată-mă aici, super fericită și încântată. Momentan urmez cursuri de antrenorat. Dar nu vreau să antrenez adulți, ci copii. Mai am timp să mă gândesc ce voi face. Eu zic că voi rămâne aproape de handbal, dar să vedem ce va fi mai târziu. Cert e că am carnet de instructor de înot, de salvamar și sunt și voluntar în situații de prim ajutor. Deci cred că o să am din ce alege.”

 Cupa României se joacă la Oradea

 Oltchim mai are de jucat o competiție internă în acest sezon competițional. După ce și-a asigurat câștigarea titlului național, gruparea vâlceană vrea să câștige și Cupa României, competiție care va avea loc la Oradea, în perioada 20-22 mai. Partea interesantă este faptul că cele patru „sferturi” nu vor mai fi decise în funcție de clasamentul final al Ligii Naționale. Înaintea competiției se va efectua o tragere la sorți, iar Oltchim poate înfrunta în primul tur orice formație, inclusiv HCM Baia Mare, care și-a asigurat locul secund în campionat. La Cupa României vor participa cele mai bune opt echipe clasate la sfârșitul sezonului Ligii Naționale. În proporție de 99%, toate cele opt echipe care vor juca pentru trofeu se șitiu deja: Oltchim, HCM Baia Mare, Dunărea Brăila, HC Zalău, Jolidon Cluj, CSM București, Corona Brașov și HCM Roman. Câștigătoarea trofeului va juca în ediția viitoare a Cupei Cupelor.

 Szucs se duce la Baia Mare

 Fosta handbalistă a Oltchimului, Gabriella Szucs, nu va mai evolua la echipa selecționerului Gheorghe Tadici, HC Zalău. Interul din Ungaria a semnat un contract valabil pe două sezoane cu HCM Baia Mare, formație care se va înscrie în turneul de calificare în grupele Ligii Campionilor la handbal feminin. Două sezoane a petrecut Gabriella Szucs la HC Zalău. Potrivit zvonurilor, chiar Gheorghe Tadici a sfătuit-o pe Szucs să accepte oferta, una net superioară din punct de vedere financiar. HCM Baia Mare este a treia echipa din România din cariera lui Szucs, după Oltchim Rm. Vâlcea și HC Zalău, în timp ce în campionatul extern a evoluat doar pentru Debrecen.

 Naționala lui Tadici se reunește

 Echipa națională de handbal feminin a României va efectua un stagiu de pregătire la Cheile Grădiștei, după ce va face vizita medicală la Centrul de Medicină Sportivă din București. Antrenorul Gheorghe Tadici a declarat că au fost convocate 28 de jucătoare, pentru efectuarea vizitei medicale la Centrul de Medicină Sportivă din București, iar dintre acestea 24 vor pleca apoi la Cheile Grădiștei, pentru câteva zile de pregătire. „Era o acțiune stabilită în calendarul naționalei, în care erau prevăzute și două meciuri amicale cu Ungaria. Acestea au căzut însă, pentru că perioada nu este în calendarul oficial al EHF, iar Ungaria are multe jucătoare în străinătate și nu a reu șit să le adune în timp util. Astfel că, profităm să facem vizita medicală, care este obligatorie, și vom avea și câteva zile de pregătire. Au fost convocate și fete obișnuite cu prezență la lotul național, dar și fete mai noi”, a precizat Tadici.

 Clasament:

 1 Oltchim Rm.Vâlcea    18     36

2 HCM Baia Mare        18     28

3 HC Dunărea Brăila    18     21

4 Univ. Jolidon Cluj      18     20

5 HC Zalău                             17     18

6 CSM București                    18     16

7 ASC Corona Brașov 18     15

8 HCM Roman             18     15

9 SCM Craiova             18     11

10 CSM Ploiești            18     11

11 HC Danubius Galați          18     7

Vlad Soare