Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Play-off în trei paşi

Pentru a termina în primele opt, HCM are nevoie de şase puncte din nouă posibile dar şi de ajutorul devencelor de la Cetate

Handbalistele de la Handbal Club Municipal Râmnicu Vâlcea mai au la dispoziţie mai puţin de zece zile pentru a pregăti finalul de sezon regulat care le poate aduce, în premieră, accederea la turneul de play-off. Din retur mai sunt de disputat doar trei etape, elevele lui Dumitru Muşi urmând să joace în două deplasări şi un singur meci pe propriul teren. Pentru a rămâne pe poziţia a opta a ierarhiei, municipalele au la dispoziţie mai multe variante.

Varianta 1 – trei victorii din trei meciuri – şanse aproape de zero!

Dacă Janina Luca şi compania obţin nouă puncte din nouă posibile, atunci sunt sigure de locul 8 al clasamentului, implicit accederea în play-off. Şansele sunt aproape zero, având în vedere că în etapa viitoare vâlcencele se deplasează la Bucureşti pentru întâlnirea cu CSM, a doua clasată în Liga Naţională şi una din favoritele la câştigarea titlului.

Varianta 2 – şase puncte şi CSM Ploieşti nu câştigă la Deva – şanse 40%

Într-o a doua variantă HCM va câştiga pe propriul teren cu Dunărea Brăila dar va pleca şi cu toate cele trei puncte de pe terenul formaţiei antrenate de Gheorghe Tadici, HC Zalău. Nu este suficient, însă, în acest caz este nevoie ca CSM Ploieşti, echipa de pe poziţia a noua, să nu facă punctaj maxim din trei meciuri. Ploieştencele joacă în deplasare cu Mureşul Tg. Mureş şi Cetate Deva şi pe propriul teren cu Neptun Constanţa. Teoretic, Deva poate încurca pe CSM, având în vedere că cedează puncte rar pe propriul teren Interesant este că meciul Cetate – CSM Ploieşti va avea loc în penultima rundă a sezonului regulat în timp ce HC Zalău – HCM se joacă în etapa de final.

Varianta 3 – doar trei puncte şi CSM pierde două meciuri – şanse minime

E posibil ca HCM să termine în primele 8 şi cu o singură victorie din trei meciuri dar şansele sunt minime. Ar trebui în acest caz ca CSM Ploieşti să piardă două din trei meciuri, în condiţiile în care are parte de două adversare slabe, Neptun Constanţa şi Mureşul Târgu Mureş, ultima fără puncte în această ediţie de campionat. Şi cu zero puncte din trei meciuri Vâlcea poate ajunge în play-off dar atunci Ploieştiul ar trebui să piardă trei din trei partide.

Varianta IV – şase puncte şi prindem Brăila – şanse 30%

Există şi varianta în care HCM nu depinde de rezultatele ploieştencelor de la CSM pentru a termina în primele 8 formaţii ale clasamentului. E nevoie, însă, de şase puncte din nouă posibile şi de un parcurs slab al Dunării Brăila care ar trebui să facă maximum un egal din trei meciuri. Nu este imposibil având în vedere că echipa de la Dunăre joacă la Râmnicu Vâlcea şi la Bucureşti cu CSM şi întâlneşte pe propiul teren o formaţie periculoasă, HCM Roman.

Cheia e la Tadici

În toate situaţiile HC Zalău este echipa care poate decide ultima participantă în play-off. Fosta campioană a României este în acest moment pe locul şase al clasamentului şi mai poate urca până la final maximum un loc. Asta dacă va învinge în meciul direct pe HCM Roman, partidă care va avea loc în Moldova, peste două runde. În cazul în care pierd, însă, elevele lui Gheorghe Tadici nu vor mai avea o miză precisă în etapa de final şi este posibil să intervină relaxarea de care să profite vâlcencele. De asemenea, dacă Zalăul cedează toate cele trei puncte la Roman, Tadici poate decide să odihnească titularele în meciul de final al sezonului regulat.

Ultimele trei etape ale sezonului regulat:

Etapa a XXIV-a (29.03.2015)

SC Mureşul Tg. Mureş – CSM Ploieşti
SCM Craiova – CSM Cetate Devatrans
„U” Jolidon Cluj – „U” Neptun Constanţa
CSM Unirea Slobozia – ASC Corona Braşov
HC Zalău – HCM Baia Mare
HC Dunărea Brăila – HCM Roman
CSM Bucureşti – HCM Râmnicu Vâlcea

Etapa a XXV-a (05.04.2015)

CSM Bucureşti – SC Mureşul Tg. Mureş
HCM Râmnicu Vâlcea – HC Dunărea Brăila
HCM Roman – HC Zalău
HCM Baia Mare – CSM Unirea Slobozia
ASC Corona Braşov – „U” Jolidon Cluj
„U” Neptun Constanţa – SCM Craiova
CSM Cetate Devatrans – CSM Ploieşti

Etapa a XXVI-a (23.04.2015)

SC Mureşul Tg. Mureş – CSM Cetate Devatrans
CSM Ploieşti – „U” Neptun Constanţa
SCM Craiova – ASC Corona Braşov
„U” Jolidon Cluj – HCM Baia Mare
CSM Unirea Slobozia – HCM Roman
HC Zalău – HCM Râmnicu Vâlcea
HC Dunărea Brăila – CSM Bucureşti