Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Planurile Andreei Belevska: „Trebuie să ajungem sus în clasament”

• interul din Macedonia spune că a avut parte de o primire perfectă la Râmnicu Vâlcea

Interul dreapta Andrea Belevska este al șaptelea transfer din aceasta vară pentru HCM Râmnicu Vâlcea, echipă care are ca obiectiv calificarea în cupele europene pentru sezonul viitor. Belevska, în vârstă de 22 de ani, a mai evoluat în carieră la WHC Metalurg sau Vardar Skopje. Interul din Macedonia a jucat acum două sezoane în cupele europene, cu WHC Metalurg și a înscris 7 goluri. Andrea Belevska a făcut pasul la senioare încă de la 16 ani, la HC Kicevo. Handbalista din Macedonia are planuri mari la Râmnicu Vâlcea, mai ales că va bifa primul său sezon în afara țării natale.

– Andrea, prima dată la un club din afara Macedoniei…

– Adevărat. Este prima data când joc pentru o echipa din România și este chiar minunat să mă aflu aici. Este, de asemenea, pentru prima dată când joc pentru o echipă din afara țării mele, Macedonia, și sper să mă descurc cât mai bine.

– Ce informații ai despre handbalul feminin din România?

– Chiar sunt încântată de handbalul din România. Principalul motiv pentru care am ales să joc aici este campionatul de aici despre care cred că este unul dintre cele mai puternice trei campionate din Europa și îmi doresc ca echipa mea să aibă un parcurs cât mai bun.

– Cum e lotul de la HCM?

– Din punctul meu de vedere avem o echipă perfectă. Îmi place de colegele mele. Încă de la primul antrenament s-au arătat foarte ospitaliere și au încercat să ne facă să ne simțim cât mai bine, ca acasă. Chiar îmi place echipa, îmi place de antrenor, de echipa managerială a clubului și îmi doresc mult ca totul să decurgă cât mai bine. Ținta noastră, ca echipă, este să ajungem pe un loc cât mai sus în clasamentul ligii, mult mai sus decât în sezonul trecut. Eu mi-aș dori să încheiem pe primele trei locuri. Chiar îmi doresc ca acest lucru să se întâmple. Primul meu meci oficial va fi pe 11 sau 12 septembrie, împotriva Clujului, când va începe sezonul competițional, dar debutul meu la echipă va fi într-un meci amical pe care HCM îl va avea în luna august

– Vei juca într-o sală plină de istorie…

– Am citit, înainte să vin în România, despre istoria handbalului vâlcean. În 2010, 2011, a avut o echipă cu adevărat valoroasă și imi doresc să repetăm acea performanță a lor… Cred că dacă muncim mult, lucrăm împreună putem reajunge în liga campionilor. Cine știe? E vorba despre sport… avem două mâini, două picioare, deci orice e posibil.