Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Petru Florescu, fiul patronului de la URBAN, a semnat un prim contact cu GP3 Series la Abu Dhabi

La câteva zile după runda finală a Formulei 1 și a competițiilor-suport, echipele de GP3 vor efectua un test colectiv pe traseul Yas Marina. Petru Florescu, fiul patronului Teodor Florescu de la firma de salubritate SC URBAN SA Râmnicu Vâlcea, a bătut palma cu spaniolii de la Campos pentru un program de două zile.

Adversari în Euroformula, parteneri la final de stagiune: Campos Racing îi va oferi lui Petru Florescu șansa unui prim contact cu monopostul de GP3, românul fiind primul pilot confirmat de gruparea spaniolă pentru testul ce se va disputa în săptămâna ulterioară rundei decisive. Petru va rula miercuri (30 noiembrie) și joi (1 decembrie), scopul declarat de managementul său fiind de a evalua cât de pregătit este în acest moment pilotul de 17 ani, din punct de vedere fizic. Totodată, este vizată învățarea unui circuit provocator precum cel din Abu Dhabi, într-un mediu competitiv, în care se vor aduna mulți colegi de generație ai lui Florescu.

Seria GP3 se pregătește să urmeze modelul competițiilor superioare, iar testul de la Abu Dhabi face parte din programul de evaluare a sistemului DRS (total de 8 zile în 2016), care urmează să fie introdus și la acest nivel pe noul monopost ce a debutat în acest an. Petru este al doilea pilot român care ia loc într-un monopost GP3, după ce Robert Vișoiu a debutat la 16 ani și a concurat timp de trei sezoane (2012-14) alături de Jenzer, respectiv MW Arden. Ulterior, el a promovat în seria superioară, GP2, anticameră a Formulei 1.