Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: sportnews.libertatea.ro

Peste 250 de sportivi se vor întrece într-un semimaraton în judeţul Vâlcea

Foto: sportnews.libertatea.roEveniment sportiv de amploare organizat în mai multe localităţi ale judeţului Vâlcea de către Federaţia Română de Orientare alături de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vâlcea, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, Primăria Băile Govora, Primăria Comunei Mihăeşti, Clubul Eco Sport Râmnicu Vâlcea, Palatul Copiilor Râmnicu Vâlcea.

Este vorba despre Campionatele Naţionale Individuale “Trofeul Alutus” şi “Trofeul Olteniei” la Orientare, care vor avea loc în perioada 10-13septembrie 2015 şi la care vor participa peste 250 de sportivi din România, Bulgaria şi Republica Moldova.

Manifestările sportive vor avea loc în municipiul Râmnicu Vâlcea, dar şi la Băile Govora şi în comuna Mihăeşti, sportivii veniţi urmând să-şi demonstreze talentele la orientare în teren.

„Dacă în prima zi sportivii vor trece prin programul de validare şi antrenament, de vineri 11 septembrie şi până duminică 13 septembrie se vor întrece efectiv pe dealurile din localităţile enumerate mai sus.

E bine ştiut că aceste două competiţii sunt cu tradiţie în sportul vâlcean, fapt care încurajează competitorii să depună toate eforturile pentru a scoate cei mai buni timpi.

Chiar dacă aşteptăm sportivi cu experienţă în orientare, competiţia ce se va organiza, va avea un grad de dificultate maxim, având în vedere relieful foarte accidentat din zonele de desfăşurare.

Ca un element surpriză va facem cunoscut faptul că la finalul probleor de orientare, se va desfăşura şi un semimaraton de orientare pe teren accidentat.

Traseul acestui semimaraton urmează să fie amenjat în pădurea din comuna Mihăeşti sat Arsanca, parcursul fiind marcat, pentru a veni în sprijinul concurenţilor care nu au mai participat la acest gen de competiţii şi nefiind obişnuiţi să folosească hărţile de orientare. Din loc în loc pe ruta ce trebuie parcursă vor exista staţii ce monitorizează trecerea fiecărui participant.

Ruta care urmează să fie parcursă va fi marcată în teren cu bandă, aceasta fiind presărată cu pasaje în regim off-road, traseul va fi parcurs pe poteci, dar şi în afara lor” – susţin organizatorii.