Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Oltchim vrea victoria la Randers

gruparea chimistă debutează în Danemarca în noua ediție a Ligii Campionilor la handbal feminin

Oltchim Râmnicu Vâlcea a ajuns în premieră în finala Ligii Campionilor, în sezonul trecut. Fetele antrenate atunci de Radu Voina au pierdut în ultimul act în fața danezelor de la Viborg, fiind învinse în ambele partide. La debutul în noua ediție a cupei, vâlcencele au parte tot de o formație din Danemarca, vicecampioana Randers. Echipa la care a jucat câteva sezoane și Steluța Luca a trecut printr-un tur preliminar, reușind să se impună în toate cele trei meciuri și vrea să furnizeze marea surpriză a etapei de debut din Liga Campionilor. De partea cealaltă, Elisei și compania își doresc un prim succes care le-ar simplifica problema accederii în faza grupelor principale. Peter Kovacs nu s-a decis încă pe ce lot se va baza în Danemarca, ungurul rulând în meciurile de campionat toate handbalistele care sunt în acest moment la Oltchim. În acest sezon, formația roș-albastră are ca obiectiv calificarea în finală. În cealaltă partidă a Grupei C se vor întâlni campioana din Franța, Toulon și cea din Norvegia, Larvik, nordicele având prima șiansă la victorie.

Trei succese în campionat

Oltchim a jucat nu mai puțin de trei meciuri în Liga Națională de handbal feminin. Elevele lui Kovacs s-au impus fără prea mari probleme cu Tomis Constanța, Cetate Deva (ambele partide pe propriul teren) și CSM Re șița (în deplasare) și sunt pe primul loc al clasamentului în întrecerea internă, cu maximum de punctaj. În etapa viitoare vâlcencele joacă la Râmnicu Vâlcea în fața vicecampioanei en-titre a României, Universitatea Cluj-Napoca.

Geiger, transferată la Vâlcea

Chiar înainte de debutul din Liga Campionilor, Oltchim a reu șit să dea o ultimă lovitură pe piața transferurilor. Astfel, sub comanda tehnicienilor Kovacs și Roșca a ajuns tunarul de la HCM Baia Mare, Melinga Geiger. Jucătoarea are numai 23 de ani și a mai fost dorită de o serie de formații de top din Europa. Melinda s-a remarcat în ultima perioadă la echipa națională unde a fost convocată de fiecare dată. E un inter dreapta de mare viitor, o jucătoare cu o aruncare foarte puternică. Cred că va fi un plus pentru echipa noastră și sper să aibă evoluții foarte bune în tricoul Oltchimului”, a declarat președintele vicecampioanei Europei, Ioan Gavrilescu. „Am vrut să joc la un club mare în Europa, să câștig și eu campionatul României și de ce nu?, Liga Campionilor. Mă șitiu cu fetele de la lotul național, sper să mă adaptez repede și să ajut cât de mult pot echipa „, a spus și Melinda Geiger. Oltchim a plătit 50.000 de euro pentru transferul Melindei Geiger și va oferi un set complet de echipament formației din Baia Mare. În plus, HCM Știința va fi invitată în luna decembrie la un turneu de pregătire la Rm. Vâlcea, cheltuielile fiind suportate tot de Oltchim.

Vlad Soare